15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCarmen Palade (fostă Adamescu), înlocuită la conducerea Unirea Shopping Center. Auditul intern...

Carmen Palade (fostă Adamescu), înlocuită la conducerea Unirea Shopping Center. Auditul intern scoate la iveală prejudicii imense în timpul mandatului de Director General al fostei soții a lui Dan Adamescu

Auditul intern demarat de The Nova Group Investments BV (TNG), companie care deține 74% din acțiunile Unirea Shopping Center, scoate la iveală abuzurile și managementul defectuos ale fostei soții a lui Dan Adamescu. Adunarea Generală a Acționarilor din 31 august 2017 a decis revocarea lui Carmen Adamescu din funcțiile de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație.

TNG a început lupta pentru a recâștiga controlul magazinului Unirea Shopping Center încă din 2016, când abuzurile Directorului General au început să iasă la iveală. Dan Adamescu a fost cel care i-a cerut personal fostei soții să convoace Adunarea Generală a Acționarilor pentru a fi înlocuită. Disensiunile dintre cei doi sunt recunoscute de Carmen Palade și în acțiunea de divorț, depusă împotriva lui Dan Adamescu. Aceasta spune că Dan Adamescu contestă deciziile ei la conducerea magazinului.

Carmen Palade a refuzat convocarea AGA timp de aproape un an, punând compania în afara legii. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a amendat-o prin decizia nr. 33 din 12.01.2017 pentru netransmiterea raportului financiar pe 2015 de la Unirea Shopping Center, când compania a publicat în rezultatele neaprobate de AGA o pierdere de 6,52 milioane lei. În 2016, sub conducerea abuzivă a aceleași Carmen Palade, Unirea Shopping Center a realizat un profit de 418.000 lei, datele financiare fiind din nou netransmise către ASF.

TNG a reușit să preia controlul

Alexander Adamescu a continuat decizia luată de tatăl său și a reușit, în final, să convoce Adunarea Generală a Acționarilor. Astfel AGA din 31 august 2017 hotărăște la punctul 8 revocarea dnei Carmen Palade (fostă Adamescu) din funcțiile de Președinte/membru al Consiliului de Administrație și Director General. De asemenea, se respinge aprobarea situațiilor financiare anuale, a bilanțului contabil, a contului de profit și pierdere aferente exercițiilor financiare 2015 și 2016, intocmite de Carmen Palade.

De asemenea compania a numit o nouă societate de audit pentru a desfășura un proces de audit independent, pentru a transmite rezultatele financiare corecte.

Rezultate financiare dezastroase, abuzuri și management defectuos – rețeta devastatoare care a adus Unirea Shopping Center în afara legii

Din primele cercetări, Carmen Palade a folosit compania ca pe o pușculiță personală. Peste 3 milioane lei a scos fostul Director General printr-un cont de avansuri nejustificate, în timpul mandatului ei. Sumele sunt retrase inclusiv în 2015, 2016 și 2017, adică după ce Camen Palade intentează divorțul de Dan Adamescu, invocând ca motiv ancheta DNA, care îi afecta imaginea. Mai mult, pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de moartea omului de afaceri, Carmen Palade scoate 9750 lei, iar pe 25 ianuarie – la o zi după ce Dan Adamescu moare pe patul de spital – aceasta mai scoate 4817 lei.

Când Carmen Palade a depus actele de divorț, în timp ce tatăl meu era în arest la domiciliu, a invocat că problemele penale îi afectează imaginea de femeie de afaceri de succes și a cerut ea însăși să se întoarcă la numele de Palade, findcă numele Adamescu îi afecta grav reputația. Acum descoperim cum Carmen Palade a devenit o femeie de afaceri de succes. A smuls tot ce a putut din Unirea Shopping Center, care i-a fost încredințată în administrare de omul care a iubit-o.” declară Alexander Adamescu.

Neaprobarea rezultatelor financiare de către AGA a dus la avertismente din partea ASF și la prejudicierea intereselor acționarilor, printre care se află și SIF Muntenia. După mai bine de doi ani, USC a demarat procesul pentru a reintra în legalitate.

Mașini scoase din patrimoniul Unirea Shopping Center, vândute la prețuri de nimic către firmele proprii și închiriate înapoi către Unirea

O altă dovadă a felului în care Carmen Palade a condus discreţionar şi a devalizat USC este vânzarea la prețuri de nimic a parcului auto al USC către firmele proprii, fără aprobarea Consiliului de Administrație și fără rapoarte de evaluare. Printre mașinile vândute se numără un Rolls Royce Phantom la prețul de 89.675,40 lei (aproximativ 20.000 euro), un Land Rover cu 17.935 lei (aproximativ 4.000 euro), un autoturism Mini Cooper cu 14.348 lei (aproximativ 3.500 euro), un WV Passat cu 5.380 lei (aproximativ 1.100 euro), precum și 2 autoturisme Logan cu 1.790 lei (aproximativ 400 euro). Mai mult decât atât, la câteva zile după ce aceste autoturisme sunt vândute, sunt închiriate de către firmele lui Carmen Palade către USC cu o sumă totală de 5,380 de euro lunar.

Vom apela la toate mijloacele legale pentru recuperarea celor aproape 750.000 euro pe care Carmen Palade i-a scos fără justificare din USC. Desfășurăm un audit intern și descoperim că aceste abuzuri sunt doar câteva dintre neregulile care s-au întâmplat la USC sub conducerea lui Carmen Palade. Vorbim de un potențial prejudiciu de milioane de lei, pe care îl vom face public, imediat ce îl vom putea proba fără nicio suspiciune. De altfel, Carmen Palade prin avocatul ei, nu a reușit, deși a avut două intervenții în media, să aducă nicio justificare pentru cele semnalate până acum.” spune Bogdan Antonescu, membru al Consiliului de Administrație și administrator al Unirea Shopping Center. 

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă