16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAvioanele Blue Air între România și Belgia sunt redirecționate pe aeroportul Maastricht...

Avioanele Blue Air între România și Belgia sunt redirecționate pe aeroportul Maastricht Aachen, la 100 de kilometri de Bruxelles

Cursele Blue Air Bucureşti – Bruxelles – Bucureşti din 27 şi 28 martie şi Bacău – Bruxelles – Bacău din 26 şi 28 martie vor fi redirecţionate către Maastricht Aachen (situat la 100 km de Bruxelles), deoarece aeroportul Bruxelles Zaventem va fi în continuare închis, informează Agerpres.

“Ţinând cont de faptul că Aeroportul Bruxelles Zaventem va fi în continuare închis în următoarele zile, compania Blue Air a luat măsurile necesare pentru a asigura în deplină siguranţă operarea zborurilor Bucureşti – Bruxelles – Bucureşti din 27 martie şi 28 martie, precum şi a zborurilor Bacău – Bruxelles – Bacău din 26 martie si 28 martie, ce vor fi redirecţionate către Aeroportul Maastricht Aachen (situat la 110 km de Bruxelles), orarul de zbor rămânând neschimbat”, spune Blue Air.

Cursa 0B123 va pleca de la Bucureşti la ora 16,00 şi va ajunge la Maastricht Aachen la 17,55, în timp ce aeronava 0B124 va decola la ora 8,40 de la Maastricht Aachen şi va ajunge la Bucureşti la 22,25. Toate orele anunţate sunt cele locale pentru data de 27 martie. 

De asemenea, cursa 0B123 va pleca de la Bucureşti la ora 7,05 şi va ajunge la ora 9,00 la Maastricht Aachen, iar 
0B124 pleacă de la 9,40 de la Maastricht Aachen şi ajunge în capitala României la 13,25. Şi la aceste zboruri, toate sunt ore locale, precizează Blue Air. 

În ceea ce priveşte cursele din Bacău şi retur, 0B223 va decola la 14,30 din Bacău şi va ateriza la 16,20 la Maastricht Aachen, iar cursa 0B224 pleacă la ora 17,10 de la Maastricht Aachen şi va ajunge la 20,50 la Bacău, toate fiind ore locale pentru 26 martie. 

O alta cursă, 0B2923, va decola la 16,40 din Bacău, iar ora de sosire la Maastricht Aachen va fi 18,30, în timp ce pentru cursa 0B2924 decolarea va avea loc la 19,15 de la Maastricht Aachen iar aterizarea la 22,55 în Bacău. Toate sunt ore locale pentru 28 martie, afirmă operatorul aerian. 

Blue Air promite că pasagerii vor fi transferaţi gratuit cu autocarul între Bruxelles – Gare du Nord şi Aeroportul Maastricht Aachen. 

“Facem apel către pasageri să se prezinte cu patru ore înainte de zbor la punctul de întâlnire din Bruxelles – staţia de autocare dedicată din Gare du Nord. Vom asigura transferul cu autocarul către Bruxelles – Gare du Nord şi pasagerilor care vor ateriza la Maastricht Aachen. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi va asigurăm că facem tot posibilul să oferim pasagerilor varianta optimă de transport în aceste momente dificile”, spune compania. 

Aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem a fost închis după atentatele teroriste care au avut loc marţi dimineaţă în Belgia. Atentatele de pe aeroport şi din staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 31 de morţi şi 270 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă