Cod roșu în economie. Cele mai toxice măsuri din noul program economic al lui Dragnea | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

de Teodora Cimpoi , 03 iulie 2017 - stire actualizata la ora 19:29, 03 iulie 2017
Cod roșu în economie. Cele mai toxice măsuri din noul program economic al lui Dragnea | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

Așa cum oamenii de afaceri se temeau că se va întâmpla, Guvernul a anunţat că va introduce o serie de taxe și va majora unele dintre cele existente, pentru a strânge mai mulţi bani la buget. Efectele ar putea fi însă contrare, dinamitând o economie care nu e atât de puternică cum pare.

Când a spus că va „flexibiliza” programul de guvernare, după demiterea Guvernului Grindeanu în urma unei moţiuni de cenzură, nimeni nu se aștepta de la coaliţia PSD-­ALDE să anunţe măsuri care să genereze și mai mult haos decât cele precedente. Oamenii de afaceri așteptau de la noul Guvern angajament pe programe care să ducă la dezvoltarea României.

În schimb, coaliţia de guvernare continuă să anunţe decizii sau planuri care au pus pe jar toată suflarea din economie.„România liberă” vă prezintă principalele puncte contestabile din noul program de guvernare și principalele argumente pentru care sunt fie incorecte, fie imorale.

Taxa „de solidaritate“. ­Noul Guvern intenţionează ca din 2018 să introducă o taxă  „de solidaritate”pentru salariaţii cu venituri mai mari. În programul de guvernare nu se precizează cuantumul și cui se va aplica. „În perioada următoare, într-o lună-două, Ministerul de Finanțe, ANAF vor face analize, simulări pe baza a tot ceea ce înseamnă cifre pe care le avem de la Statistică despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicată și în ce cuantum va fi aplicată. În programul de guvernare scrie foarte clar că va fi aplicată de la data de 1 ianuarie 2018 și așa vom face”, a anunţat premierul Mihai Tudose. Surse politice au declarat pentru Mediafax că ţinta o reprezintă cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, iar banii vor ajunge la bugetul pentru Sănătate. În acest caz, este vorba despre cei care au un câștig net de 10.650 de lei (circa 2.300 de euro). Acești salariaţi au mai fost loviţi o dată, chiar la începutul anului, când Guvernul Grindeanu a eliminat prin OUG plafonarea contribuţiilor la asigurările sociale și la cele de sănătate la nivelul echivalentului a cinci salarii medii brute, deși, ca regulă, în Europa există plafon la contribuţii. Prin noua taxă, Guvernul va lovi exact în forţa de muncă cu studii superioare, înalt calificată din economie, în general angajaţi ai multinaţionalelor.

Impozit pe cifra de afaceri, în loc de impozit pe profit. În momentul de faţă, niciun stat membru al UE nu practică un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit. În plus, companiile avertizează că impozitarea cifrei de afaceri și nu a profitului va descuraja investiţiile și va lovi firmele nou-înfiin­ţate. De asemenea, Comisia Europeană lucrează la o directivă care va stabili o metodologie nouă de divizare a profitului impozabil între state, care va deveni inaplicabilă acum. Liviu Dragnea susține că măsura de înlocuire a profitului brut cu cifra de afaceri ca bază impozabilă este o măsură menită să combată practica multinaționalelor de a nu plăti impozite în România.

Salariu minim de 2.000 de lei, din ianuarie 2018 – o altă măsură din noul program de guvernare, care va arunca în aer cele mai multe companii, este majorarea salariului minim de la 1.450 de lei la 2.000 de lei, la 1 ianuarie 2018. În plus, firmele vor fi obligate să plătească contribuţia pentru pensii și sănătate la nivelul salariului minim pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu timp parţial de lucru și cei cu plata în acord. „Dacă te uiți la statistici, firmele cu capital românesc plătesc salariul mediu undeva la jumătate față de cele cu capital străin. Dacă se produc acum creșteri bruște de salarii, nesiguranță în mediul de afaceri, aceste firme riscă să se prăbușească”, a spus omul de afaceri Florin Pogonaru.

TVA de 5% extinsă în imobiliare. „Accelerarea preţurilor imobiliarelor” este noul risc identificat de BNR ca ameninţând stabilitatea financiară a ţării, potrivit ultimului raport pe această temă. Totuși, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, vrea cotă redusă la achiziționarea de apartamente noi. El a declarat vineri că autorităţile analizează extinderea aplicării unei cote reduse de TVA de 5%. „Să nu se aplice doar la cei care nu au mai avut o proprietate și care se află la prima proprietate. Oricine dorește să-și cumpere a doua proprietate de până în 120 mp poate să o facă cu TVA de 5%”, a spus ministrul. Acesta face însă o confuzie gravă. Potrivit Codului Fiscal, de cota de 5% poate beneficia oricine mai are active imobiliare, indiferent de număr, dar legea permite ca doar o singură locuinţă să poată fi cumpărată cu TVA de 5%. 


Citește și: PSD continuă să vâneze multinaționale: Programul Dragnea-Tudose, masca mortuară a minciunilor din campanie

O serie de promisiuni ale PSD au dispărut din noul program de guvernare. Guvernanții promit creșterea salariului minim, dar inventează noi taxe pentru sectorul privat, unele dintre ele țintind multinaționalele. Instalarea noului Executiv pare să fi accentuat linia naționalist-populistă a PSD.

 

Loading...

Comentarii

 • Sergiu

  04 iulie 2017 13:14

  Taxa de solidaritate? Eu nu mi-am negociat salariul la privat pt care transpir in fiecare zi ca sa suport aberatiile unor politruci. Acelasi lucru este valabil si pt aberatia pilonul 2. Domnilor politruci aia sunt banii mei cu care voi va jucati la ruleta ca si cum ar fi deja in buzunarul dvs..

  raspunde comentariului
 • Ronin

  04 iulie 2017 0:35

  Stati liniștiti fraților, ăștia nu ajung nici sa semneze ce și-au pus in cap....Sasu ori sanea vândut ori ii lasă pe ei sa-si taie craca de sub picioare...exclus acest "program"...ori se zboară din "uie" deja betivu' nr unu sa dus la raport, nenea Klemm vrea sa "știe" waterFuck faceți mhai !?!? încearcă si cuplul "prezidențial" roșu si negru marea cu degetul...le dau câteva luni apoi.....

  raspunde comentariului
 • Sorin

  03 iulie 2017 12:24

  In Grecia dupa zeci de ani de minciuni, hotie si populism au incercat sa dea un ultim tun si sa fuga dar nu a tinut. La final tot a iesit la suprafata falimentul, asa va fi si la noi.

  raspunde comentariului
 • Groza

  03 iulie 2017 11:19

  In prima parte a programului se face trimitere la reduceri de taxe , la marirea salariului minim precum si a pensiilor.In partea doua care nu este explicita se cauta forme de a compensa reducerile prin marire de taxe.

  raspunde comentariului
 • unu

  03 iulie 2017 11:13

  microintreprinderile platesc demult impozit pe cifra de afaceri,ia sa mai plateasca si cei mari,daca nu le convine salutare si la gara!!

  raspunde comentariului
  • Asta urmeaza,

   03 iulie 2017 11:45

   sa plece firmele mari si sa plece si romanii cu inalta calificare! Ce se face "unu" ca tine, de unde mai capeti malai? De la PSD? Ca se goleste sacul!!!! Va creste somajul, va creste mizeria. Unii ca tine nu gandesc decat cu mintea lui Dragnea. Nu uita ca el este multimilionar!

   raspunde comentariului
 • TILICA

  03 iulie 2017 10:29

  DE UNDE STRATEGII SAU PROGRAME DE DEZVOLTARE NATIONALA DE LA DOI DERBEDEII STRICATI LA MINTE, DE LA DOUA GUNAIE UMANE???

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  03 iulie 2017 10:15

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Voi repeta aceasta propunere, pana cand voi constata ca a fost luata in seama de jurnalistii de la Rl. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si patrioti, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:01

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:00

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 iulie 2017 10:00

  Solidaritate !-la ce ? ,pentru ce ? -la hotie !!, pentru ca PSD sa aiba bani negri !! , pentru pomeni electorale pe banii mei !!.Impozit pe cifra de afaceri !! -firmele multinationale vor scoate din tara produsele finite ca si semifabricate la valoaremodica !! vezi modul de lucru al OMW care ducea de la DOLJCHIM in Austria ca si semifabricate produse finite si o mai face inca dar cu alte produse . Aceasta prostie a guvernantilor va duce la scaderea exporturilor si implicit la destabilizarea balantelor de plati !!!.Salariul este o componenta a costurilor de productie !!, ati verificat daca INCAPE in costuri ceea ce vreti voi??,ma refer la firmele ce produc ceva nu la administratie care produc doar pagube !!.TVA doar 5 la suta !!, aici incepe sa puta !! -interesele celor din imobiliare , materialele pe stoc cheltuielile de intretinere pentru ce nu s-a vandut si este construit , ratele si dobanzile la banci etc !!!Incep sa atirne greu minciunile din campanie !!.Intr-o tara de POMANAGII -ASISTATI SOCIAL rezultati din politicile NASTASE ,TARICEANU, BASESCU totul este minciuna ,hotie ,manipulare .

  raspunde comentariului
 • cdny

  03 iulie 2017 8:36

  le e frica multinationalelor ca scot bani mai multi din buzunare?!

  raspunde comentariului
  • E clar!

   03 iulie 2017 9:27

   Esti pe ajutor social! De ce ar sta multinationalele la noi, unde legile se schimba mai des decat ciorapii? Evident ca orice firma vrea sa faca profit, nu pomana sociala! Este simplu pentru multinationale sa ne paraseasca pentru tari mai asezate, ca Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria! Gandeste, ca de aceea porti capul pe umeri! Daca creste somajul, cine iti mai plateste ajutorul social?

   raspunde comentariului
   • cdny

    03 iulie 2017 11:38

    Habar nu ai ce vorbesti, multinationalele pe langa faptul ca te exploateaza la maximum , mai iti da si praf in ochi, cu mici exceptii, ma refer la salarii. Nu uita ca multe isi declara veniturile prin Panama sau Costa Rica.Nu vorbi prostii fara sa stii!Vor sa fac profit de 20 de ori si tie amaratule iti da 2000!

    raspunde comentariului
    • TU NU AI HABAR CE VORBESTI!

     03 iulie 2017 11:52

     Daca pleaca multinationalele si o multime de romani raman fara job, va fi bine, mai pesedelule? Deosebirea intre noi doi este ca eu si gandesc, pe cand tu folosesti mintea perversa a milionarilor Dragnea si Tariceanu. Deci tu esti muult mai amarat, te complaci in a te lasa prostit de vele doua canalii! In orice stat, firmele incearca sa faca profit, nu programe sociale. Fara profit nu pot functiona. Campania asta nationalista prinde doar la cei care NU GANDESC! Bineinteles ca daca firmele straine nu pot face profit, pleaca in tari mai normale, conduse corect si inteligent, nu de hoti, ca la noi! Daca va creste somajul, vor pleca si mai multi romani. Vor fi si mai putini cei care pot acoperi pensiile si cheltuielile bugetare, ne vom adanci in criza! Iti reamintesc ca tu esti cel amarat, pentru ca nu gandesti. Nu poti, sau nu vrei!

     raspunde comentariului
     • cdny

      03 iulie 2017 12:21

      scavule

      raspunde comentariului
     • cdny

      03 iulie 2017 11:57

      Probabil esti un cyborg , care lucreaza la astia , program nonstop , bani ioc. As vrea sa de-a si ei un salariul ca-n Germani sau Austrai pe aceiasi munca prestata

      raspunde comentariului
      • Persanu Verde

       03 iulie 2017 19:56

       Daca ar da acelasi salariu, bai cap patrat, n-ar avea de ce veni in Romania. Ar sta frumusel la ei acasa in Austria. Inca ceva. Daca nu esti multumit de salariu esti liber sa formezi un sindicat. Ti-ai petrece timpul mai util decat sa debitezi tampenii aici.

       raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design