21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAirbus şi IAR au făcut un acord de cooperare pentru producerea elicopterului...

Airbus şi IAR au făcut un acord de cooperare pentru producerea elicopterului H215M exclusiv în România. Ambasadele Franței și Germaniei salută decizia

UPDATE: Ambasadele Franței și Germaniei au salutat decizia privind producerea elicopterului H215M în România, potrivit Agerpres.

„Fondat pe o cooperare care durează de aproximativ 50 de ani între Airbus Helicopters, lider mondial în aeronautică, și IAR, lider național în domeniul aeronauticii, acest Acord întărește un parteneriat industrial strategic de viitor. Este o cooperare care reprezintă simbolul unui puternic angajament european al țărilor noastre — România, Franța, Germania — în domeniul industriei și al apărării", a declarat ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul.

La rândul său, ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a evidențiat șansele pe care acest acord le oferă României. „Acest proiect comun româno-franco-german nu deține doar potențialul creării, în România, a unor locuri de muncă ultramoderne pentru lucrătorii români, ci oferă, în plus, și șansa consolidării, la nivel mondial, a renumelui României ca țară a înaltei tehnologii", a afirmat Cord Meier-Klodt.


Airbus Helicopters şi IAR au semnat „un Acord General de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M – un aparat de zbor greu, bimotor”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi.

Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

„Acest acord de exclusivitate este rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR şi Airbus Helicopters”, a spus Neculai Banea, directorul general al IAR. „IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licenţă datorită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters şi abia aşteptăm să ne implicăm în personalizarea şi producerea elicopterului H215M”, a mai spus Neculai Banea.

„Acordul este o etapă importantă în efortul de a construi un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinşi că relaţia aceasta va mai dura 50 de ani şi că H215M va corespunde total necesităţilor Armatei române”, a spus Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă