11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieCFR SA anunţă că sunt în derulare programe de modernizare a 636...

CFR SA anunţă că sunt în derulare programe de modernizare a 636 de poduri şi podeţe feroviare

Dintre acestea, 416 poduri şi podeţe sunt incluse în proiectele de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe Coridorul Rin-Dunăre (ramura nordică), de la Frontieră şi până la Sighişoara, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători va creşte la 160 kilometri/h, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de CFR.

Astfel, pe tronsonul Sighişoara – Coşlariu – Simeria (173 kilometri), din totalul de 237 de poduri şi podeţe, 164 de poduri/podeţe au fost finalizate, în curs de execuţie fiind lucrările pentru 73 de obiective. Pe tronsonul Simeria – kilometrul 614 (141 kilometri) sunt în derulare lucrări de modernizare a 167 de poduri/podeţe, procentul de execuţie a lucrărilor la aceste obiective fiind de 21% la poduri şi 35% la podeţe, iar pe tronsonul kilometrul 614 (Radna) – Frontieră (42 kilometri) lucrările de modernizare a celor 12 podeţe au fost finalizate.

De asemenea, în cadrul programului destinat exclusiv lucrărilor de modernizare poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată, structurat în două etape, au fost incluse 219 poduri şi podeţe de pe raza regionalelor de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Din cele 64 de poduri/podeţe incluse în etapa I a programului, au fost finalizate lucrările de modernizare a 45 de obiective aflate pe raza regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov şi Constanţa, în curs de execuţie fiind lucrările la ultimele 19 poduri şi podeţe de pe raza regionalelor CF Timişoara, Bucureşti, Cluj şi Craiova.

În etapa a II-a a programului, lansată la nivel regional începând cu luna iulie a acestui an, prin publicarea în SICAP a procedurilor de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, CFR SA a inclus 155 de poduri/podeţe aflate pe raza regionalele CF Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov şi Galaţi. Dintre acestea, pentru 34 de poduri şi podeţe aflate pe raza regionalelor CF Cluj şi Braşov, în luna august s-au încheiat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, pentru cele 85 de obiective de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova şi Galaţi sunt în analiză ofertele depuse în cadrul procedurilor de licitaţie. Pe raza Regionalei CF Iaşi este în desfăşurare procedura de licitaţie pentru cele 21 de poduri şi podeţe, iar licitaţia pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru 15 poduri/podeţe de pe raza Regionalei CF Timişoară va fi reluată, deoarece la prima procedură nu s-a depus nicio ofertă.

De asemenea, tot în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM), cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, a fost inclus şi proiectul Modernizarea liniei CF Bucureşti Nord – Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1 – Redeschiderea circulaţiei feroviare pe Podul Grădiştea, proiect lansat de CFR SA în 22 august, prin publicarea pe SICAP a procedurii de licitaţie pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie, cu o valoarea totală estimată de 400 milioane de lei fără TVA şi termen limită de depunere a ofertelor 25 septembrie 2019.

“Prin proiectele de modernizare a podurilor şi podeţelor de cale ferată contribuim la dezvoltarea infrastructurii feroviare naţionale, deoarece aceste ample lucrări au drept scop creşterea vitezei de circulaţie, siguranţă şi confort, trei beneficii esenţiale care, cu siguranţă, vor reorienta opţiunile călătorilor şi ale operatorilor feroviari de marfă spre calea ferată”, a declarat Constantin Axinia, director general al CFR SA, citat în comunicat. 

Cele mai citite

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă