14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieBVB a premiat un număr de persoane și companii importante pe piaţa...

BVB a premiat un număr de persoane și companii importante pe piaţa de capital în 2017

Astfel, premiul pentru compania anului 2017 pe piaţa de capital a fost acordat MedLife. Conform BVB, în 2017 compania s-a remarcat nu doar printr-o creştere de 30% a preţului acţiunilor, ci şi prin folosirea pieţei de capital pentru majorarea capitalului social, operaţiune în urma căreia compania a atras peste 14 milioane euro.

Premiul pentru cea mai mare creştere a preţului acţiunilor unei companii listate în 2017 pe piaţa reglementată s-a oferit Sphera Franchise Group, companie ale cărei acţiuni au crescut cu 40% dacă se ia în calcul preţul din ofertă şi cel de la finalul anului 2017.

Alte premii au fost acordate Digi Communications pentru cea mai mare ofertă publică iniţială derulată în 2017 de o companie privată la BVB, UniCredit Bank – emitentul cu cea mai mare valoare a ofertelor de obligaţiuni derulate în 2017 prin BVB, International Investment Bank pentru prima emisiune de obligaţiuni decontată în euro pe piaţa locală, Banca Transilvania pentru cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală, după valoare, Nuclearelectrica pentru cea mai mare creştere în 2017 a preţului acţiunilor unei companii din indicele BET.

De asemenea, Turbomecanica a primit premiul pentru cea mai mare creştere în 2017 a preţului acţiunilor unei companii pe piaţa reglementată, Bittnet Sytems pentru cea mai activă companie în 2017 în utilizarea mecanismelor bursiere, BCR pentru cea mai mare valoare tranzacţionată pe segmentul produselor structurate, Citibank România pentru banca custode a anului 2017, Wood&Company – participantul cu cea mai mare valoare tranzacţionată pe piaţa de acţiuni a BVB, Goldring – intermediarul companiilor antreprenoriale româneşti la BVB.

Premiul pentru promovarea programelor de fidelizare a angajaţilor a fost acordat SIF Moldova, cel pentru personalitatea anului 2017 pe piaţa de capital a fost oferit Marianei Gheorghe, CEO şi preşedinte al directoratului OMV Petrom, iar pentru cea mai bună companie de brokeraj de retail în 2017, pentru BT Capital Partners.

Juniors Bankers Contest a primit premiul pentru cea mai bună iniţiativă educaţională pe piaţa de capital în 2017, iar Irina Răilean de la Banca Transilvania pentru cel mai bun analist InvestingRomania în 2017, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă