4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialNEW MONEY: Cum au dispărut aproape 50 de milioane de pomi din...

NEW MONEY: Cum au dispărut aproape 50 de milioane de pomi din livezile românești

În ultimele trei decenii, din live­­zi­­le și pepinie­­rele pomicole ro­­mâ­­nești „au dis­­pă­­rut“ aproa­­pe 50 de milioane de pomi fruc­­tiferi, astfel că, în prezent, doar pe mai pu­­țin de 1% din suprafața agricolă a țării se mai practică pomicultura.

Oricum, cea mai mare parte a fermelor pomicole sunt de sub­­zis­­ten­­ță și produc predominant pentru autoconsum. În acest context, pe mesele ro­­mâ­­nilor apar din ce în ce mai des mere sau pere care nu poartă eticheta „Made in Romania“.

Cifrele agriculturii românești arată că supra­­fa­­ța totală a livezilor se ridica anul trecut la doar 137.500 de hectare, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din suprafața agricolă a țării, potrivit calculelor NewMoney pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică. E ade­­vă­­rat, suprafața livezilor din România a scăzut constant în ultimele trei decenii, ajungând anul trecut la aproape jumătate față de 1990, când existau aproximativ 231.000 de hectare cu plantații pomicole, mai arată datele de la Sta­­tistică.

Citește mai departe analiza pe site-ul newmoney.ro

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă