NEW MONEY: Cum au dispărut aproape 50 de milioane de pomi din livezile românești

de New Money , 10 august 2017 - stire actualizata la ora 13:42, 10 august 2017
NEW MONEY: Cum au dispărut aproape 50 de milioane de pomi din livezile românești

În ultimele trei decenii, din live­­zi­­le și pepinie­­rele pomicole ro­­mâ­­nești „au dis­­pă­­rut“ aproa­­pe 50 de milioane de pomi fruc­­tiferi, astfel că, în prezent, doar pe mai pu­­țin de 1% din suprafața agricolă a țării se mai practică pomicultura.

Oricum, cea mai mare parte a fermelor pomicole sunt de sub­­zis­­ten­­ță și produc predominant pentru autoconsum. În acest context, pe mesele ro­­mâ­­nilor apar din ce în ce mai des mere sau pere care nu poartă eticheta „Made in Romania“.

Cifrele agriculturii românești arată că supra­­fa­­ța totală a livezilor se ridica anul trecut la doar 137.500 de hectare, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din suprafața agricolă a țării, potrivit calculelor NewMoney pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică. E ade­­vă­­rat, suprafața livezilor din România a scăzut constant în ultimele trei decenii, ajungând anul trecut la aproape jumătate față de 1990, când existau aproximativ 231.000 de hectare cu plantații pomicole, mai arată datele de la Sta­­tistică.

Citește mai departe analiza pe site-ul newmoney.ro

Comentarii

 • ramona

  15 august 2017 21:55

  IMD e-learning este o cale ideală prin care veți ajunge în final să vă descoperiți potențialul maxim.Prin materialele educaționale online pe care IMD e-learning le oferă, veți învăța cum să vă manageriați în mod optim situația profesională și financiară de acum și cum să le îmbunătățiți progresiv.Prin aceste cursuri, aveți oportunitatea de a vă înscrie pe linia evoluției dumneavoastră intelectuală, atitudinală și aptitudinală. Veți dobândi o dezvoltare personală accentuată și totodată, pas cu pas, vă veți crea un portofoliu de afaceri diversificat și profitabil.Drept BONUS, oferim gratis tuturor utilizatorilor de sisteme Android sau IOS o super-platformă pentru rezervări camere de hotel, la cele mai bune prețuri oriunde în lume! Pentru a beneficia de aceasta, descărcați pe telefon Aplicația E-learn de pe Google Play sau de pe App Store.httpswww.youtube.comwatch?time_continue=26v=6WGnJGM2cqchttpswww.youtube.comwatch?v=l423jWxz6t8Distribuie acest link prietenilor si cunoscutilor tai pentru a le oferi sansa de a face parte din sistemul IMD!httpimdsistem.rowp-login.php?action=registerref=77

  raspunde comentariului
 • ramona

  15 august 2017 21:55

  httpwww.romanialibera.ro

  raspunde comentariului
 • cdny

  15 august 2017 9:01

  Mafia romaneasca , impreuna cu mafia externa

  raspunde comentariului
 • Julius-Viorel Jancu

  10 august 2017 19:45

  Acum 40 - 50 de ani "cineva" s-a straduit sa planteze cit mai multi pomi si copaci si acum "altcineva" se straduieste sa-i faca praf !

  raspunde comentariului
 • Qwa

  10 august 2017 17:31

  Asa cum dispar toate la noi.Romanii manaca usturoi din China,mere din Polonia,rosii si altele din Italia,Spania...etc ,desi avem teren arabil incomparabil mai mult si mai bun cu alte tari drumul spre autodistrugere pare sa nu aibe rezolvare

  raspunde comentariului
 • Pana Ma.

  10 august 2017 15:20

  Auzi auzi domnu Daia.Oaia paste in livezi.Rusine!Aducem mere din Qatar domne din plin nisip?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design