Ion Țiriac, singurul român în topul miliardarilor lumii realizat de Forbes

de Teodora Cimpoi , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 17:45, 20 martie 2017
Ion Țiriac, miliardarul care preferă hoții în locul proștilor

Ion Țiriac, care a scandalizat recent opinia publică după ce a declarat că între hoț și prost preferă hoțul, este singurul român inclus în ultima ediție a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes. Averea sa este estimată la 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.795 la nivel mondial.

În urmă cu o săptămână, omul de afaceri Ion Țiriac a declarat despre protestele anti-guvernamentale că acestea au fost ilegale, cu oameni „mânați din spate de cineva”. În plus, Ion Țiriac este de părere că „oamenii ăștia nu au voie să fie acolo”, mai cu seamă cei care nu au votat deloc.

„Corupție există în toată lumea asta și la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic”, a mai spus Țiriac.

Bill Gates domină clasamentul

Pe primul loc la nivel mondial este, în continuare, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere de 86 de miliarde de dolari, urmat de investitorul american Warren Buffett, cu o avere de 75,6 miliarde de dolari. Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul grupului Zara, a căzut pe locul al patrulea, cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, fiind devansat de fondatorul și directorul grupului Amazon, Jeff Bezos, care are o avere de 72,8 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Pe locul cinci se situează fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care la doar 32 de ani are o avere de 56 miliarde de dolari. De altfel, între primii 20 de miliardari, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos și fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, sunt singurii care au o vârstă mai mică de 60 de ani.

Un număr record de 2.043 de miliardari (în creștere cu 13%) au intrat în cea de a 30-a ediție a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în timp ce avuția lor netă cumulată a crescut cu 18% până la 7.670 de miliarde de dolari.

În rândul țărilor, SUA au cel mai mare număr de miliardari, 565, urmate de China - 319, la care se pot adăuga și 67 de miliardari din Hong Kong, Germania (114) și India (101).

Comentarii

 • don kuku

  22 martie 2017 0:24

  omul a trait atat cu comunistii cat si cu capitalistii, are o varsta si o bogata experienta de viata. la capitolul economie si politica nu-i poate da nici un roman lectii sau indicatii. in loc sa-l atacati verbal mai bine bagati la bibilica ce va spune, va veni timpul si va veti da seama ca omul a avut dreptate

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  20 martie 2017 19:14

  Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte cunostinte minime de utilizare a calculatorului word, pdf, email, internet, seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii paraschiv_ghrghyahoo.com

  raspunde comentariului
 • D. Gheorghe

  20 martie 2017 18:33

  Dupa ce a facut pe prostul in fata americanilor, cum ca nu stie ce vor manifestantii cu guvernul coruptilor si borfasilor, e clar ca e de-al lor. Cata nerusinare!

  raspunde comentariului
 • centrix

  20 martie 2017 18:01

  Tiriac stie bine ca si hotul si prostul sunt greu de dovedit, mai ales cand hotul o face pe prostul, ca prostul scapa de pedeapsa. Metodele hotiei cat si ale prostiei sunt incontinuu improspatate, cu deodebire ca hotia si le creaza cu intentie iar prostia o face la intamplare. Din cauza ca multimea prostilor este mult mai mare decat a hotilor adevarati, prostia poate genera frecvent variante cu totul noi si neasteptate, explorand cai nebanuite altfel. Prostii nu au constrangeri, au numai grade de libertate.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design