11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCum sa deschizi afacerea momentului in Romania (P)

Cum sa deschizi afacerea momentului in Romania (P)

O afacere cum e deschiderea unui service auto este o investitie sigura, care iti va aduce profit in mod garantat. Numarul autoturismelor second hand inmatriculate in Romania creste de la o luna la alta, asa cum arata statistica celor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) de mai jos, mai ales ca a fost eliminat timbrul de mediu, ceea ce a dat un impuls incredibil comertului de masini la mana a doua din import. Asta inseamna ca masinile uzate sunt aduse in Romania si puse in circulatie, dar e imposibil ca ele sa nu aiba nevoie de vreo reparatie, oricat de bine ar functiona si oricat de bine ar fi fost intretinute. Atunci, un drum catre service-ul auto e necesar.

Cum poti profita de pe urma faptului ca in Romania se circula cu masini la mana a doua? Urmeaza pasii de mai jos, ca sa afli cum si unde iti poti deschide un service auto de succes.

Identifica un spatiu prielnic afacerii cu masini

Poate cel mai important pas in deschiderea unui service auto este sa gasesti o cladire sau un teren intr-o zona cu vad, adica unde traficul este unul intens, nicidecum intre blocuri sau fara acces la o strada cunoscuta din oras. Ca sa iti dai seama daca locul pe care vrei sa il inchiriezi este sau nu bun pentru afacerea ta, numara cate masini trec prin fata service-ului timp de cateva ore. Poate ti se pare nostim, dar e metoda cea mai buna din cate exista. Daca numarul autoturismelor care au drum pe acolo e mic, inseamna ca trebuie sa cauti alt spatiu.

Nu trebuie sa gasesti neaparat un spatiu pe un singur nivel. Poti alege unul pe doua sau chiar trei nivele, in functie de banii pe care vrei sa ii investesti, pentru ca poti monta un lift pentru masini cu care sa le urci sau sa le cobori, in functie de nevoile lor. Astfel, vei putea organiza spatiul mai usor si vei stabili destinatii specifice fiecarui colt din service, fara sa aglomerezi totul intr-o singura incapere.

Obtine autorizatiile

Dupa ce ai gasit un loc unde iti vezi deja echipa de mecanici lucrand la masini, trebuie sa te ocupi de documente. E necesar sa obtii autorizarea activitatii la Registrul Comertului si a avizelor si autorizatiilor. Vei mai avea nevoie de:

  • Autorizatie de mediu

  • Atestat RAR pentru seful de service si autorizatie RAR pentru service

  • Luarea in evidenta la metrologie si autorizarea metrologica a echipamentelor

  • Luarea in evidenta la ISCIR si autorizarea ISCIR a tuturor echipamentelor de ridicat

  • Autorizatie PSI (securitate la incendiu) de la pompieri si Protectia Muncii

  • Autorizatie de la Politie pentru planul de paza si sistemul de alarmare

  • Daca ai vreo sursa de apa din forare, autorizatie de la Gospodarirea Apelor

Asigura un stoc de piese

Dupa ce te-ai ocupat de toate actele de mai sus, esti liber sa dai drumul la treaba. Pentru inceput, nu e necesar sa angajezi mecanici auto, poti face chiar tu treaba, daca te pricepi la masini. Asigura-te ca pui la dispozitia clientilor cele mai bune piese auto de schimb, ca sa se intoarca la service-ul tau ori de cate ori li se defecteaza masina. Nu face rabat de la fidelizarea lor prin servicii de calitate, pe care le oferi cu zambetul pe buze.

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă