Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, critică Revoluția fiscală a lui Liviu Dragnea

de Adrian Bărbulescu , 12 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 12:33, 12 noiembrie 2017
Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, critică Revoluția fiscală a lui Liviu Dragnea

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, a criticat voalat Revoluția fiscală a lui Liviu Dragnea, spunând că investitorii străini au nevoie de garanţii că există predictibilitate în privinţa taxelor.

Ea a precizat că investorii olandezi intenţionează să rămână în România atât timp cât există stabilitatea neceasră mediului de afaceri.

 „Ceea ce văd investitorii olandezi într-o ţară precum România sunt oportunităţile enorme şi trebuie să ştie că aceste oportunităţi vor fi la fel şi anul viitor şi că există predictibilitate când vine vorba despre sistemul de taxe. Dacă această predictibilitate nu este acolo, investitorii merg în altă parte”, a declarat ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, într-un interviu acordat Digi 24.

Întrebată în legătură cu impactul recentelor modificări ale Codului Fiscal, Ronner-Grubačić a precizat că, indiferent de ţara din care sunt, investitorii caută stabilitate şi predictibilitate, care de fapt sunt legate una de cealaltă. "Investitorii sunt mulţumiţi când ştiu de pe acum la ce să se aştepte într-un an de acum înainte, ce pot aştepta şi pe termen mai lung", a subliniat diplomatul.

În ceea ce priveşte România, Ronner-Grubačić a spus că investitorii olandezi văd oportunităţi foarte mari, dar trebuie să ştie că acestea se vor menţine şi anul viitor. Întrebată dacă pe fondul acestor probleme create de modificarea Codului Fiscal există investitori olandezi care iau în calcul retragerea din România, ambasadoarea a negat, spunând că aceştia încă văd un potenţial de afaceri în ţara noastră.

"Nu, de aceea am spus ceea ce am spus. Companiile olandeze încă văd un potenţial suficient pentru a face afaceri în această ţară, nu degeaba suntem primul investitor străin aici şi avem 4600 de companii care investesc din Olanda. Deci sunt încă aceste posibilităţi, care vor continua să fie folosite atât timp cât va fi această predictibilitate necesară în mediul de afaceri", a răspuns Stella Ronner-Grubačić.

Comentarii

 • Zdreanta Portocala

  14 noiembrie 2017 17:00

  Dar nu am sa te..

  raspunde comentariului
 • Zdreanta Portocala

  14 noiembrie 2017 16:06

  Eu nu stiu de ce.Lalelelele alea care intra in tara sunt vandute fara bon deci nefiscabile.Asa ca madam orvuar jutem mult.

  raspunde comentariului
 • Doru

  12 noiembrie 2017 16:13

  Ciocu' mic cucoana !S-au terminat vremurile cand parerea ta care fie vorba intre noi ai pregatire in filologie conta.Mergi la tine acasa , in Olanda , si implementeză politici fiscale de care vrei.Politica fiscala a unei tari o fac guvernantii acesteia..

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 14:49

  IARA ATI FACUTO,DE OAIE,ATI DATO IN BARA,GAINARIICU,ALEA A LUI VOSGANIANPE ROMINESTE,

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 14:46

  Excelenta, voastra,pe dumneavoastra,nu va cenzureaza ?AVETI,DREPTUL SA VORBITI, VA ASCULTA,CA-SI PE NOI RESTUL,RESTURILE,AIA MICI SI MARUNTI ?

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 14:41
 • un roman

  12 noiembrie 2017 14:40

  ala cu prostii si cu Doamna,pe bicicleta,NUU, il trimet personal,sau cu Starea Natiei,apropo,care Articol,care Lege,ce Constitutie,ce drept,la libera exprimare

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 14:35
 • un roman

  12 noiembrie 2017 14:23

  poate sa-l traga de urechiute,Majestatea Sa,Willem-Alexander der Nederlanden ,Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg pe Domnul parlamentar euro-socialist, Frans Timmermans politicus - Wikipedia si socialistilor si Puterii de la Bucurestii,sa-le numere voturile si ce sa scumpit,,ptr faptul,ca virgula Mafia de stat,au destabilizat Statul Roman,au tot pus foc si paie,paie si iara foc

  raspunde comentariului
 • Capsuna vesela

  12 noiembrie 2017 13:28

  Dusmanii poporului oamenii astia corecti nu ne lasa sa luam ce vrem pentru noi, astia habar n au cum sa ia cate o insula, un judet, un palmier doi....vestiii astia nu stiu decat sa puna capsuni pt capsunari

  raspunde comentariului
 • Corbea

  12 noiembrie 2017 13:21

  Greu de scos coruptia și haiducia din Romania.

  raspunde comentariului
 • Corbea

  12 noiembrie 2017 13:21

  Greu de scos coruptia și haiducia din Romania.

  raspunde comentariului
 • Jana

  12 noiembrie 2017 13:13

  Exponenta numarul 1 a lui Soros in Romania. Seamana doar vag si doar la chip cu doamna ministru Carmen Dan..in rest...e o dusmanca a poporului...Ar trebui nationalizate toate firmele olandeze si date romanilor care stiu sa faca afaceri. Chiar si cu actiuni la purtator pentru a nu vedea prostimea.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design