Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, critică Revoluția fiscală a lui Liviu Dragnea

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, a criticat voalat Revoluția fiscală a lui Liviu Dragnea, spunând că investitorii străini au nevoie de garanţii că există predictibilitate în privinţa taxelor

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2017 - 12:33

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, a criticat voalat Revoluția fiscală a lui Liviu Dragnea, spunând că investitorii străini au nevoie de garanţii că există predictibilitate în privinţa taxelor.

Ea a precizat că investorii olandezi intenţionează să rămână în România atât timp cât există stabilitatea neceasră mediului de afaceri.

 „Ceea ce văd investitorii olandezi într-o ţară precum România sunt oportunităţile enorme şi trebuie să ştie că aceste oportunităţi vor fi la fel şi anul viitor şi că există predictibilitate când vine vorba despre sistemul de taxe. Dacă această predictibilitate nu este acolo, investitorii merg în altă parte”, a declarat ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, într-un interviu acordat Digi 24.

Întrebată în legătură cu impactul recentelor modificări ale Codului Fiscal, Ronner-Grubačić a precizat că, indiferent de ţara din care sunt, investitorii caută stabilitate şi predictibilitate, care de fapt sunt legate una de cealaltă. "Investitorii sunt mulţumiţi când ştiu de pe acum la ce să se aştepte într-un an de acum înainte, ce pot aştepta şi pe termen mai lung", a subliniat diplomatul.

În ceea ce priveşte România, Ronner-Grubačić a spus că investitorii olandezi văd oportunităţi foarte mari, dar trebuie să ştie că acestea se vor menţine şi anul viitor. Întrebată dacă pe fondul acestor probleme create de modificarea Codului Fiscal există investitori olandezi care iau în calcul retragerea din România, ambasadoarea a negat, spunând că aceştia încă văd un potenţial de afaceri în ţara noastră.

"Nu, de aceea am spus ceea ce am spus. Companiile olandeze încă văd un potenţial suficient pentru a face afaceri în această ţară, nu degeaba suntem primul investitor străin aici şi avem 4600 de companii care investesc din Olanda. Deci sunt încă aceste posibilităţi, care vor continua să fie folosite atât timp cât va fi această predictibilitate necesară în mediul de afaceri", a răspuns Stella Ronner-Grubačić.

Citește totul despre:

Comentarii

Loading...
loading...