Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mara Ivanov

29.09.2016 - 07:32

Banca Internațională pentru Investiții listează, joi, obligațiuni corporative de 300 milioane lei la BVB

Banca Internațională pentru Investiții listează, joi, pe piața de capital românească, obligațiuni corporative de 300 milioane lei, conform unui comunicat al Bursei de Valori București (BVB), citat de Agerpres.

"Banca Internațională pentru Investiții (IIB) a atras 300 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligațiuni, cu o maturitate de trei ani și o dobândă de 3,4% pe an. Aceasta este a treia emisiune de obligațiuni IIB în Uniunea Europeană și al doilea plasament în România, în lei. Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, fiind intermediată de BT Capital Partners", se arată în document.

Potrivit acestuia, în 2015, banca a emis obligațiuni de 111 milioane de lei, la o dobândă de 4,1% pe an.

"Noua emisiune a atras investitori instituționali, inclusiv fonduri de investiții și de pensii, companii de asigurări și brokeraj, precum și alți investitori, nu numai din România, ci și din Germania, Austria, Croația și Cehia", menționează sursa citată.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consorțiul care a intermediat emisiunea de obligațiuni a International Investment Bank (IIB).

"Emisiunea, a doua intermediată de BTCP pentru IIB, a fost un succes deplin fiind semnificativ suprasubscrisă de către investitori din România și din străinătate. Emisiunea de obligațiuni vine după o alta, în valoare de 111 milioane lei, listată la Bursa de Valori București în 2015. Fondurile obținute în urma emisiunii de obligațiuni vor avea ca destinație creditarea de către International Investment Bank a unor companii și proiecte românești", se menționează într-un comunicat al Băncii Transilvania, remis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, IIB a emis 30.000 obligațiuni pe trei ani, cu o valoare nominală de 10.000 lei, o rată fixă a dobânzii de 3,4 % pe an, plătibilă anual începând cu 27 septembrie 2017, iar răscumpărarea principalului, la maturitate.

Vineri, 23 septembrie, valoarea totală a schimburilor pe piața de capital a fost de circa 337,8 milioane de lei (75,9 milioane de euro), din care tranzacțiile cu acțiuni s-au cifrat la 36,6 milioane de lei (8,2 milioane euro), iar cele cu obligațiuni 300,1 milioane lei (67,5 milioane euro), unde 300 milioane lei au fost de la IIB. Potrivit site-ului BVB, IIB a fost înființată în 1970 și are nouă membri: România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Mongolia, Vietnam și Cuba.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Topics

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine