11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăCulturăSTUDIU - Incendiile au afectat 75% dintre australieni

STUDIU – Incendiile au afectat 75% dintre australieni

Realizat de Universitatea Naţională Australiană, acest sondaj arată amploarea acestor incendii care au persistat timp de cinci luni, provocând mai mult de 30 de morţi şi distrugând mii de locuinţe. 

“Practic toţi australienii au fost afectaţi de aceste focuri şi mulţi dintre ei vor suferi consecinţele în anii următori”, a explicat Nicholas Biddle, cercetător în ştiinţe sociale. 

Acest studiu, realizat pe 3.000 de persoane, arată că 14% din populaţia adultă, adică aproape trei milioane de locuitori, a avut de suferit direct din cauza acestei crize. Ei au fost constrânşi să-şi evacueze sau să-şi vadă casele distruse. 

15 milioane de australieni au fost afectaţi indirect de aceste incendii, din cauza fumului toxic degajat sau din cauză că au fost nevoiţi să renunţe la vacanţe. 

Această amploare, care i-a surprins pe cercetători, ar trebui să fie un subiect principal pentru guvernul acuzat că nu a răspuns conform acestei crize şi nu s-a preocupat de problemele legate de schimbările climatice.                

Oamenii de ştiinţă afirmă că încălzirea climatică a agravat criza sezonieră a incendiilor, alimentată de temperaturile extrem de mari din ultimele luni de pe insula-continent.                

Premierul conservator Scott Morrison a fost în special criticat pentru că a plecat în vacanţă în Hawai în mijlocul crizei şi pentru că a refuzat să reducă mai mult emisiile de gaz cu efect de seră.                

“Doar 27% dintre persoanele chestionate au declarat că au încredere în guvernul lor”, a declarat Biddle. “Este una dintre cele mai semnificative scăderi a ratei încrederii pe care am observat-o într-un timp atât de scurt”, a adăugat el. 

Printre persoanele care au votat în favoarea guvernului, în timpul ultimelor alegeri legislative din mai, se află cei care au sprijinit construcţia de noi mine de carbon care a scăzut de la 72% înaintea crizei, la 57% în ianuarie.               

Guvernul este un susţinător şi apărător al puternicei industrii miniere australiene. 

Cele mai citite

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă