10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCulturăPremiul pentru cel mai bun scurtmetraj

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj

A

ceastă creație a fost distinsă cu Premiul întâi cu ocazia Galei Anticorupție organizate de Asociația Platforma ”Inițiativa România” și desfășurate la Quantic Club din București, în prezența doamnei Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Scurtmetrajul se prezintă sub forma unei infografii, dar reușește să facă lizibile și de înțeles cifre și statistici care nu ne sunt la îndemână tuturor. Astfel, filmul traduce efectele corupției în exemple concrete, imediate, din viața de toate zilele, conturând imaginea amplorii pierde-rilor provocate de corupție atât economiei naționale, cât și cetățeanului de rând. Scurtmetrajul ne invită să fim vigilenți față de mica și marea corupție, să ne implicăm și să acționăm cu hotărâre pentru combaterea acestui fenomen.

Mesaj pozitiv

 ”Ambasada Franței și Institutul Francez din România consideră că scurtmetrajul “Cât ne costă corupția” corespunde cel mai bine criteriilor educative, artistice și de origina-litate pe care și le-au fixat. Mesajul «Nu cădeți pradă neîncrederii în cei din jur», mesaj pozitiv vehiculat de către acest film, merită să fie făcut cunoscut pentru a încuraja și a propaga civismul în viața cotidia-nă, civis-mul cetățeanului bine informat”, a precizat doamna Michèle Ramis.

Juriul concursului “Once Upon a Time in Romania” a fost compus din: Irina Margareta Nistor (critic de film), Brîndușa Armanca (jurnalistă și profesor universitar), Elena Ghioc (președinta Asociației Platforma ”Inițiativa România”), Christopher Duggan (Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova), Stéphane Césari (Amba-sada Franței în România), Raimar Wagner (Fundația ”Friedrich Naumann pentru libertate”), Tedy Necula (regizor de film), Adrian Teslovan (Borsec), Alin Dincă (Rock FM), Codruț Baciu (IQads), Gabriel Bejan (VICE Romania).

În competiție au fost înscrise 38 de scurtmetraje.

Cei doi realizatori, Alex Lungu și Liviu Bărbulescu, au primit ca premiu 1.000 de euro, oferiți de Amba-sada Franței și Institutul Francez din România, precum și o subvenție pentru dezvoltarea acestui proiect cinematografic în valoare de 4.000 de euro pusă la dispoziție de Fundația germană ”Friedrich Naumann pentru libertate”.   

Cele mai citite

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă