10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCulturăPădurea Urbană, un eveniment pentru inimile copiilor

Pădurea Urbană, un eveniment pentru inimile copiilor

Zilele acestea se naște o pădure. În premieră națională, la Timișoara este ”construită” o Pădure Urbană. Are câteva sute de ”brazi” și o suprafață de peste 2.500 mp. Pădurea a fost realizată exclusiv de copii și tineri, în urma unui demers creativ și, deopotrivă, ecologic. 

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teologic ”Sfântul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic ”Azur”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au ”construit” Pădurea. Rezultatul este fabulos: sute de ”brazi”, unul mai interesant ca altul, împodobiți cu materiale reciclabile pe care tinerii le-au găsit acasă și la școală. 

Un număr de 250 de ”brazi” au fost realizați de elevii și studenții din Timișoara, în ultimele săptămâni. Demersul, inițat de ȘTIRI PENTRU COPII (singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor) împreună cu Muzeul Național al Banatului și Fundația 360° , cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, și-a propus crearea unei Păduri Urbane, pentru a stimula creativitatea tinerilor și pentru a-i face pe aceștia atenți la una din marile teme ale momentului – ecologia. 

”Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” a fost să le atragem tinerilor atenția asupra importanței pe care trebuie să o acorde protejării mediului, context în care reciclarea este ceva la îndemâna oricui. Pe de altă parte, i-am provocat pe tineri și pe copii să fie cât mai creativi cu putință”,  arată organizatorii evenimentului.  

În deschiderea Pădurii Urbane, care va putea fi vizitată până în prima săptămână a anului viitor, miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, organizatorii oferă un spectacol cu Gașca Zurli, la care participarea publicului este liberă. 

 

 

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă