10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăCulturăO scenă a nativităţii îi arată în California pe Iisus, Fecioara Maria...

O scenă a nativităţii îi arată în California pe Iisus, Fecioara Maria şi Iosif drept refugiaţi

Biserica aflată la aproximativ 50 de kilometri de Los Angeles a publicat imaginea pe site-ul propriu. Pruncul Iisus este învelit într-o pătură de urgenţă, iar cuştile celor trei sunt completate cu sârmă ghimpată.

Pastorul Karen Clark Ristine a declarat pentru CNN: „Ne-am gândit la cea mai faimoasă familie de refugiaţi din lume, cea a lui Iisus”.

Într-o postare pe Facebook, Ristine se întreba: „Dacă această familie căuta refugiu în ţara noastră, astăzi?”

Ea este de părere că povestea Mariei şi a lui Iosif care au fugit din Israel spre Egipt pentru a scăpa de decretul dat de Irod, ca toţi băieţii bebeluşi să fie ucişi, este simbolică pentru condiţia a mii de refugiaţi care caută azil în America.

„Familia Sfântă ia locul a mii de familii separate la graniţele noastre”, a adăugat pastorul. „Imaginaţi-vă că Iosif şi Maria sunt separaţi la graniţă, iar Iisus, nu mai mare de doi ani, luat de lângă mama lui şi dus într-un centru de detenţie la fel ca peste 5.500 de copii în ultimii trei ani”.

Pastorul îşi doreşte ca prin acest aranjament să stârnească un dialog. Pe Facebook, comentariile arată că oamenii au păreri împărţite. Unii acuză lipsă de respect la adresa lui Iisus şi spun că opiniile politice nu trebuie amestecate cu naşterea lui, alţii o consideră o idee bună.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă