11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO Ceremonia de înmormântare a lui Whitney Houston: Sicriul, scos din biserică...

VIDEO Ceremonia de înmormântare a lui Whitney Houston: Sicriul, scos din biserică pe acordurile piesei “I Will Always Love You”

UPDATE Rudele, prietenii şi numeroase staruri au adus un ultim omagiu cântăreţei Whitney Houston, sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii funerare publice, organizată la biserca baptistă New Hope din Newark, care a luat forma unei celebrări a vieţii şi a talentului artistei decedate, potrivit Mediafax.

În biserica baptistă în care Whitney Houston a început să cânte gospel, ca solistă în corul condus de mama ei, Cissy, s-au adunat aproximativ 1.500 de invitaţi pentru a-şi aminti de cântăreaţă, prin muzică şi poveşti, întreaga ceremonie de peste trei ore fiind transmisă live de bbc.co.uk.

Ceremonia a fost deschisă printr-un discurs susţinut de pastorul Marvin Winans şi a continuat cu discursul susţinut de episcopul T.D. Jakes, după interpretarea unor cântece religioase de corul bisericii baptiste New Hope şi de New Jersey Mass Choir.

Apropiaţii cântăreţei au relatat diverse întâmplări din viaţa ei, au făcut glume într-o atmosferă relaxată şi au vorbit despre profundul sentiment religios care a animat întreaga existenţă a artistei.

Alicia Keys, deosebit de emoţionată, a rostit câteva cuvinte în memoria idolului ei dintotdeauna, Whitney Houston, şi a interpretat piesa “Send Me an Angel”, Stevie Wonder a cântat “Ribbon in the Sky” şi “Love’s in Need of Love Today”, iar R. Kelly a interpretat “I Look to You”. Muzicienii care au cântat în onoarea lui Whitney Houston, printre care s-au mai numărat şi interpretul de gospel Bebe Winans şi sora acestuia, CeCe, îi rosteau adesea numele printre versurile impregnate de un sentiment religios de speranţă.

“Suntem aici nu pentru a plânge pierderea noastră, ci pentru a celebra viaţa ei”, a declarat primarul oraşului Newark Cory Booker, adresându-se invitaţilor prezenţi în biserica New Hope.

“Amintirile sunt atât de puternice, dar muzica ei va fi cu noi pentru totdeauna. Avem multe motive pentru a fi bucuroşi”, a spus reverendul Jesse Jackson, prieten apropiat al familiei Houston.

Un discurs deosebit de elogios şi foarte personal a fost cel al mentorului artistei, producătorul muzical Clive Davis.

“Aştepţi o asemenea voce o viaţă întreagă. Aştepţi un asemenea chip, un asemenea zâmbet, o asemenea prezenţă timp de o viaţă. Şi când o singură persoană le întrupează pe toate, ei bine, îţi taie răsuflarea. Aşa m-am simţit eu în 1983…”, a spus Davis, spunând că, atunci, în mijlocul unui concert susţinut de mama lui Whitney într-un club, cântăreaţa de gospel şi R&B Cissy Houston, fiica acesteia a intervenit şi l-a uluit cu o interpretare a piesei “Greatest Love of All”.

“În trecut, fiecare hit pe care l-am împărţit, l-am împărţit cu o bucurie pură. Niciunuia dintre noi nu-i venea să creadă când a avut loc o explozie în toată lumea. Când a depăşit acel record de şapte piese consecutive pe primul loc, am simţit pur şi simplu neîncredere. (…) Nu a luat niciodată nimic de-a gata. Nu a fost niciodată arogantă. Era tot timpul recunoscătoare şi aprecia ce i se întâmplă”, a spus Davis.

Referindu-se la debutul ei în cinematografie, Clive Davis consideră că Whitney Houston a făcut pur şi simplu ecranul să strălucească. “Cine ar putea uita felul în care a vrăjit pe toată lumea în rochia aceea când cânta «I Have Nothing», felul în care a fost încântătoare în acele close-up-uri din piesa «Run To You», felul în care a reinventat «I’m Every Woman» şi felul în care a cucerit lumea pentru totdeauna cu «I Will Always Love You», a spus producătorul.

“Tot ce pot eu să spun e că am iubit-o foarte mult. Whitney a fost pur şi simplu unică. Da, a recunoscut că a avut momente de criză în viaţa ei. (…) Dar când am avut nevoie de ea, a fost acolo. A fost alături de mine, un prieten pentru totdeauna credincios”, a mai spus Davis, în discursul său, prezentat integral de hollywoodreporter.com.

 

UPDATE Kevin Costner, “bodyguardul” lui Whitney Houston, a ţinut un discurs extrem de emoţionant la funeraliile artistei. “Am fost norocoşi s-o avem”, a spus actorul, cu vocea tremurândă, înecat de emoţii şi durere, potrivit Realitatea.net.

“Am fost norocoşi s-o avem. Bobbi, aveam multe în comun cu mama ta. Poate că mulţi dintre voi se întreabă acum: ‘Chiar aşa? Era fată, tu eşti băiat, tu eşti alb, ea neagră, tu ştii să cânţi, dar sora noastră chiar ştia s-o facă!’ Am crescut amândoi în Biserica Baptistă”, a spus Kevin Costner.

Şi-a adus apoi aminte de vremea în care a ales-o pe Whitney să-i fie parteneră în filmul “The Bodyguard”.

“Mulţi puteau să joace în locul meu, dar tu erai singura cere o putea interpreta pe Rachel, la vremea eceea. Nu erai doar frumuşică, erai cât de frumoasă putea fi o femeie. Oamenii nu te plăceau, te adorau! Ai plecat prea curând, lăsându-ne cu amintirea unei fetiţe care mergea la biserică. Ai ridicat miza atât de mult în muzică… Singurii care-ţi cântă melodiile sunt fete tinere ca tine, care visează să ajungă ca tine cândva”, a adăugat actorul.

Finalul discursului, însă, a emoţionat cu adevărat: “Pleacă liniştită, Whitney, escortată de o armată de îngeri către Tatăl ceresc. Când îi vei cânta, să nu te temi, te vei descurca de minune!”

 

UPDATE Ceremonia de înmormântare a lui Whitney Houston a început.

 

Funeraliile cântăreţei Whitney Houston, care a decedat sâmbăta trecută la vârsta de 48 de ani, sunt transmise în direct pe posturile de televiziune şi pe internet, potrivit Mediafax.

 

Mai multe ecrane uriaşe vor fi instalate în apropiere de biserica baptistă New Hope, care poate primi circa 1.500 de persoane, pentru ca mult mai mulţi oameni să poată să urmărească ceremonia.

Ceremonia, prevăzută pentru ora locală 12.00 (19.00 ora României), nu este într-adevăr destinată publicului larg, în biserică urmând să intre doar invitaţi aleşi pe sprânceană.

Aretha Franklin, naşa de botez a cântăreţei Whitney Houston, şi pastorul Jesse Jackson figurează printre invitaţi.

Biserica baptistă New Hope este locul unde Whitney Houston, călcând pe urmele mamei sale, cântăreaţă de gospel şi R&B, a început să cânte solo, în corul gospel, la vârsta de 11 ani.

Whitney Houston, care a murit la vârsta de 48 de ani, va fi apoi înmormântată în apropiere de tatăl ei, în cimitirul Fairview din Westfield, aflat la o distanţă de circa 15 kilometri de biserică, afirmă site-ul TMZ.com, care citează ca sursă certificatul de deces al artistei.

 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

VIDEO. Reacția halucinantă a lui Dan Negru, despre noii jurați “Chefi la Cuțite”

Emisiunea "Chefi la Cuțite" este în prim plan în ultima vreme, după ce vechii jurați care au "scris istorie" în televiziune au demisionat. Potrivit...

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...
Ultima oră
Pe aceeași temă