7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuANI contesta averea lui Adi Minune

ANI contesta averea lui Adi Minune

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va contesta decizia Comisiei de Cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a respins cererea ANI de a-i confisca lui Adi Minune puţin peste o sută de mii de euro a căror provenienţă nu ar putea fi justificată, potrivit Mediafax.

“Vom contesta decizia privind averea lui Adi Minune. În baza precedentului creat în cazul Dan Ioan Popescu, vom ataca în contencios administrativ decizia Comisiei de Cercetare a averilor şi sperăm ca justiţia să confirme raportul nostru conform căruia fostul consilier local nu poate justifica provenienţa unor bunuri şi sume de bani în valoare totală de peste o sută de mii de euro”, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii instituţiei.

Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a clasat cauza legată de sesizarea făcută de inspectorii de integritate privind averea lui Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune.

În aprilie 2011, ANI a întocmit un raport de evaluare şi a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de Adrian Minune în perioada exercitării mandatului de consilier local la Ştefăneşti, pentru perioada iulie 2008 – decembrie 2010.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul existenţei unei diferenţe semnificative, în cuantum de 432.979,08 lei (104.265,18 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului său.
Adrian Simionescu şi-a dat demisia, în 20 aprilie, din postul de consilier în Consiliul Local al Comunei Ştefăneştii de Jos.

Cele mai citite

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă