23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalJurnalista Andreea Creţulescu cere CNA un cod de conduită pentru invitaţi

Jurnalista Andreea Creţulescu cere CNA un cod de conduită pentru invitaţi

Jurnalista Realitatea TV, Andreea Creţulescu, a depus la CNA o solicitare menită să reducă numărul derapajelor lingvistice şi comportamentale ale invitaţilor din programele audiovizuale, informează Realitatea.net.

“Vă propun să realizaţi un ,,Cod de conduită pentru invitaţi” care să conţină prevederi similare cu cele impuse radiodifuzorului, dar şi sancţiuni pentru nerespectarea lor îndreptate împotriva invitaţilor care manifestă rea-credinţă pentru acest tip de reglementare, spune Andreea Creţulescu în cererea adresată CNA.”

Potrivit acesteia, realizatorii emisiunilor TV nu au, de multe ori, posibilitatea de a-i sancţiona pe invitaţii neresponsabili.

“Întrucât, radiodifuzorii sunt obligaţi să asigure în producţiile lor ,,echilibrul opiniilor”, nu avem posibilitatea legală de a refuza accesul unor reprezentanţi desemnaţi de către partidele politice. Refuzul este sancţionat cu amenzi costisitoare. Apreciez că acest cod de conduită poate responsabiliza în egală măsură invitatul prezent în emisiuni, dar şi radiodifuzorul” mai scrie jurnalista în documentul transmis DNA.

Demersul Andreei Creţulescu vine după ce aceasta a fost jignită în direct de prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul.

Citeşte şi B1 TV, somat de CNA din cauza lui Banciu. Află de ce

În emisiunea moderată de Andreea Creţulescu “Realitatea la raport” difuzată în data de 9 iulie a avut loc următorul schimb de replici între participanţii la emisiune:

“Andreea Paul:justitia sa isi spuna cuvantul, nu ne putem susbstitui lor. intrebarea e de ce sunt fracturate deciziile la capatul firului.

Andreea Creţulescu: ati intrebat-o pe doamna macovei de ce e fracturata decizia.

Andreea Paul: cum e de vina doamna macovei, am inteles. Obsesiile personale se rezolva la psihiatru.
Dumitru Pelican: Val, daca vei pune intrebari vei fi trimis la control psihiatric, o afirmatie grava facuta aici. Eu cred totusi ca e bine sa va cereti scuze doamnei Creţulescu. Monica macovei a fost invocata fara nicio legatura cu subiectele discutate aici. Nicio legatura. Ce ati facut e foarte grav. Ma simt jenat. Aveti o mare problema, percepeti totul ca mania persecutiei. Sa ne controlam! “
Şi democrat-liberala Andreea Paul a sesizat CNA în legătură cu aceeaşi emisiune, considerându-se victima unui “linşaj mediatic”.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă