19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalEXCLUSIV Adevărul despre scandalul de la Antena 3. Vezi declaraţia lui Valeriu...

EXCLUSIV Adevărul despre scandalul de la Antena 3. Vezi declaraţia lui Valeriu Turcan

Consilierul prezidenţial, Valeriu Turcan, face lumină în scandalul cu cenzură de la Antena 3. Turcan a declarat în exclusivitate pentru romanialibera.ro că nu s-a întâlnit cu jurnalistul Mihai Gâdea în timpul campaniei electorale pentru a negocia un interviu.

„Cred că jurnalista Sorina Matei nu s-a exprimat foarte clar. Nu m-am întâlnit cu Mihai Gâdea, am avut doar o discuţie telefonică în care preşedinţia şi-a exprimat deschiderea pentru interviu la postul Antena 3″, a declarat Valeriu Turcan pentru romanialibera.ro.

În ceea ce priveşte scandalul cu cenzură de la Antena 3, Turcan a ţinut să precizeze că nu preşedinţia a solicitat un interviu la Antena 3, ci invers.

„Nu înţeleg atitudinea jurnaliştilor de la Antena 3. Nu preşedinţia a cerut un interviu. Ei au solicitat acest interviu şi totuşi peste câteva ore s-au răzgândit. Noi am confirmat interviul şi am vrut să stabilim de comun acord o dată. Jurnaliştii de la Antena 3 ne-au transmis că au renunţat la interviu şi vor trimite o altă solicitare”, spune Turcan.

Consilierul prezidenţial a precizat că preşedinţia nu a mai primit ulterior nicio altă solicitare pentru un interviu cu Traian Băsescu din partea jurnaliştilor de la Antena 3.

Valeriu Turcan susţine că atât în 2009, cât şi în 2011, preşedinţia şi-a exprimat deschiderea pentru interviuri în condiţiile în care jurnaliştii de la Antena îl acuzau pe Traian Băsescu că refuză să comunice cu ei.

Jurnalista Sorina Matei a declarat că şeful Antenei 3 a refuzat mai multe interviuri cu Traian Băsescu. Potrivit lui Matei, Gâdea a mai încercat să negocieze un interviu exclusiv cu preşedintele în timpul campaniei electorale.

Directorul Antenei 3 a răspuns atacurilor jurnalistei şi a susţinut că nu s-a întâlnit niciodată cu Traian Băsescu sau consilierul acestuia Valeriu Turcan pentru a negocia interviuri.

Jurnalista Sorina Matei şi-a dat demisia din funcţia de şef al secţiei Politic, după ce conducerea Antena 3 a încercat să-i impună anumite condiţii pentru realizarea unui interviu cu preşedintele Traian Băsescu.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...

Deficit bugetar în creștere: 81 miliarde lei în primele opt luni din 2024

Ministerul Finanțelor a publicat vineri datele privind execuția bugetului general consolidat pentru primele opt luni ale anului 2024, evidențiind un deficit bugetar de 81...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...
Ultima oră
Pe aceeași temă