13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăFrancis Ford Coppola, recompensat cu premiul Lumière pentru întreaga activitate

Francis Ford Coppola, recompensat cu premiul Lumière pentru întreaga activitate

De cinci ori recompensat cu Oscar, Coppola a primit trofeul – vădit emoţionat – după ce au fost prezentate mai multe înregistrări video tributare, au avut loc recitaluri muzicale şi prieteni şi rude au vorbit despre el.

Directorii festivalului, Thierry Fremaux şi Bertrand Tavernier, au fost maeştri de ceremonie. Ei au prezentat-o pe soţia cineastului, Eleanor, şi pe fiul Roman, pe regizorul Bong Joon-ho (câştigătorul Palme d’Or de anul acesta) şi actriţa Nathalie Baye, ambii vorbind despre experienţele lor cu opera lui Coppola, iar regizorii Sofia Coppola şi James Gray au transmis mesaje înregistrate, conform News.ro.

Bong Joon-ho a povestit cum a vizionat „Apocalypse Now” (1979) după aproximativ zece ani de când filmul fusese lansat. Filmul recompensat cu Palme d’Or a fost interzis în Coreea de Sud până în 1988. Cineastul a subliniat că acest lungmetraj i-a alimentat dorinţa de a lucra în domeniu.

Pe scenă, Francis Ford Coppola, în vârstă de 80 de ani, i-a spus proaspătului câştigător de la Cannes: „Tu chiar reprezinţi cel mai important ţel al meu”.

„Lucrezi la ceva, arăţi lumii şi nu ştii încotro va merge sau cine o să îl vadă. Mereu am simţit că cea mai mare mulţumire dintre toate este aceea că un tânăr a văzut ceva la care am lucrat şi decide că vrea să scrie un roman sau să facă un film. Este cea mai mare consecinţă. Înseamnă că ai devenit nemuritor”.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă