21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCulturăFata din tren ne demonstreaza ca viata se poate schimba cand ne...

Fata din tren ne demonstreaza ca viata se poate schimba cand ne asteptam mai putin!

Sunt zeci de exemple de carti lansate in secolul 20 si secolul 21 care au ajuns destul de repede si pe marile ecrane, avand un succes incredibil. De cele mai multe ori insa, scenariul nu respecta 100% cartea, insa acesta este si farmecul ecranizarii, de a aduce o nota diferita. De cele mai multe ori insa, fanii sunt dezamagiti de micile schimbari sau de faptul ca anumite personaje nu sunt respectate intru totul (spre exemplu nu corespunde culoarea parului sau a ochilor). Insa acestea sunt doar detalii, important fiind faptul ca acele carti au parte de recunoastere interantionala de amploare.

Sunt ecranizate cartile ale diferitelor genuri: romane de dragoste, carti politiste, thrillere, fictiuni si asa mai departe. De departe, cel mai mare succes cand vine vorba despre filme il au cele inspirate de carti ale genului thriller. Acestea tin in suspans atat cititorii, dar si urmaritorii filmului, datorita rasturnarilor de situatie prin care trec personajele, dar si datorita modului in care oamenii emaptizeaza cu acestea.

Iar una dintre cele mai reusite carti ale ultimului deceniu, care a ajuns sa fie ecranizata, este Fata din tren, de Paula Hawkins. Este foarte posibil sa fi auzit de aceasta sau macar de filmul cu acelasi nume. Este o carte intriganta, care cucereste cititorii inca de la primele randuri si care ii poarta printr-un carusel de emotii pana la final. Este o carte pentru care aveti avea nevoie de macar doua zile consecutive pentru a o citi pe indelete, asa ca nu va apucati sa o cititi daca stiti ca nu puteti sta noaptea pentru a afla ce se intampla in continuare (va garantam ca nu o veti putea lasa pana nu veti ajunge la final).

Desi are un titlu aparent banal, acesta semnifica mult mai mult. Poate fi asociat oricaruia dintre voi, care credeti ca nu se poate intampla nimic spectaculos in drumul spre serviciu dimineata, care a devenit oarecum anost. Asa a crezut si personajul principal al cartii, Rachel. Este o persoana cu o poveste trista, avand probleme cu alcoolul, fapt care atrage distrugerea casniciei ei si al carierei. Dimineata de dimineata, Rachel merge spre Londa cu trenul, iar cand acesta opreste la un semnal defect, se uita la aceeasi casa si observa cuplul care locuieste acolo si ii admira pe cei doi, coniserandu-i cuplul perfect. Ba chiar le-a dat si nume fictive: Jess si Jason. Si totusi, ce ar putea sa se intample? Intr-o dimineata, observa ca Jess a disparut si ca numele ei adevarat este Megan. Ce se intampla in continuare? Rachel se va implica in vietile acestora, pentru a afla adevarul! A fost crima? Este o rapire? O disparitie? Daca este crima, cine este faptasul?

Actiunea este construita atat de bine, incat nu o sa va dati seama ce se va intampla in continuare si chiar cand credeti ca aveti raspunsul la o situatie, veti descoperi ca v-ati inselat! Chiar va recomandam aceasta carte, mai ales ca vin Sarbatorile si aveti mai mult timp la dispozitie pentru lectura!

 

 

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă