Recomandări: „Love 3D“, un film-șoc, „Trecătoarele iubiri“ şi concert Luna Amară

de [email protected] , 17 martie 2016 - stire actualizata la ora 21:20, 17 martie 2016

De azi intră pe ecrane filmul „Love 3D” al controversatului regizor francez de origine argentiniană Gaspar Noé.

Descris de presa internațională drept un film de dragoste extrem de pasional și de senzual, „Love 3D” a stârnit deja controverse. La două săptămâni de la lansarea în Franța, în această vară, filmul le-a fost interzis cu totul minorilor, după ce o asociație care susține valorile creștine, Promouvoir, a protestat în justiție, cerând să fie oprit și accesul celor de 16 și 17 ani în cinematografe. Argumentul cel mai puternic l-au constituit scenele de sex nesimulat între actorii principali ai filmului. „Love este un film al paradoxurilor: a fost făcut să fie văzut în 3D la cinema, dar riscă să apară doar pe DVD în majoritatea țărilor, este un film francez vorbit în engleză, pentru a nu fi nevoie de subtitrare, este un film intim și sumbru, bântuit de melancolia iubirilor pierdute, dar lansat printr-o campanie de marketing axată pe dimensiunea sa porno”, scrie revista franceză Première.  

*

Azi, de la ora 19.00, Sala Eforie a Cinematecii Române găzduieşte cea de-a zecea întâlnire a Cineclubului Film. Va fi proiectat filmul „Trecătoarele iubiri” (1974) de Malvina Urşianu, prezentat de criticul Magda Mihăilescu, autoare a volumului „Aceste gioconde fără surâs: Convorbiri cu Malvina Urşianu”.

Magda Mihăilescu va evoca personalitatea Malvinei Urşianu (1927-2015), care a fost, timp de câteva decenii, cea mai importantă reprezentantă a filmului de autor în cinematografia românească. Cu ocazia acestui eveniment, la Cinemateca Eforie se va lansa primul număr din acest an (1/2016) al revistei FILM, în prezenţa redactorului-şef Dana Duma, critic şi profesor de cinema, şi a mai multor redactori şi colaboratori ai publicaţiei. Tariful unic de acces la eveniment este de 3 lei. Cineclubul FILM susține o serie de evenimente (proiecţii speciale cu filme româneşti remarcabile, însoţite de discuţii cu invitaţi) organizate, cu periodicitate lunară, de către Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista FILM, publicaţie trimestrială a Uniunii Cineaştilor din România (UCIN).  

*

Concert „Luna Amară“

Cunoscuta trupă clujeană de rock alternativ Luna Amară, va susţine un concert în club Fabrica sâmbătă, de la ora 20.00, cu Front şi First Division în deschidere. Evenimentul are loc în cadrul programului Dark Side Nights.

Luna Amară este prezentă de 15 ani în peisajul muzical românesc. Cu un prim disc (Asfalt, 2004) care a dobândit în timp un statut-cult, formația și-a rafinat limbajul artistic de la album, la album ajungând, în 2011, la Pietre în alb – cea mai completă și mai matură experiență Luna Amară de până acum. Piesa “Pietre în alb”  a adunat până acum jumătate de milion de vizionări pe YouTube.

Anul trecut, piesa “Oameni noi” a făcut parte din coloana sonoră a filmului “De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, povestea procurorului Cristian Panait, primul magistrat care a plătit cu viaţa în înfruntarea sistemului corupt din politica şi justiţia românească.  

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design