11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn an de la Colectiv. Victimele incendiului vor fi comemorate printr-un festival...

Un an de la Colectiv. Victimele incendiului vor fi comemorate printr-un festival de trei zile | PARTENERIAT MEDIA

Victimele incendiului din clubul Colectiv vor fi comemorate, între 28 și 30 octombrie, în cadrul unui eveniment caritabil, care va avea loc la Berăria H din Capitală. Sub numele de „#3010 Festival", evenimentul va marca împlinirea unui an de la tragedia care a dus la moartea a 64 de persoane și rănirea altor zeci.

Sub motto-ul „Heroes never die. Keep their spirits alive”, evenimentul caritabil, organizat de Asociația Colectiv GTG 3010, urmărește să vină în ajutorul răniților, potrivit reprezentanților asociației.

„Banii din vânzarea biletelor vor fi folosiți în beneficiul victimelor din Colectiv, la decontarea tratamentelor. Nevoile acestora sunt mari și pe termen nedeterminat. Rolul nostru este acela de a-i ajuta să treacă cât mai ușor peste suferința deja existentă", se precizează într-un comunicat de presă remis redacției.

Astfel, pe scena de la Berăria H vor urca formațiile Compact, Coma, Truda, Altar, Awake, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărășan Band, Florin Chilian, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, ultimele cinci fiind direct afectate de incendiul din clubul Colectiv.

Prețul unui bilet va fi de 50 de lei, iar un abonament pentru cele trei zile va costa 100 de lei. Acestea pot fi achiziționate momentan prin Eventbook sau direct din Berăria H pe durata evenimentului. 

Suntem recunoscători tuturor celor care s-au implicat, în mod deosebit, pentru că fac asta în regim pro bono: trupelor care promit un concert de senzație, Berăriei H, moderatorului Cristi Hrubaru, echipelor de organizare și promovare. Atâta solidaritate din partea oamenilor te face să speri că putem, într-adevăr, schimba ceva în această țară", a precizat Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010. 

Asociația Colectiv GTG 3010 este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă. Obiectivele sale sunt: monitorizarea anchetelor în desfășurare în cazul incendiului de la clubul Colectiv, precum și inițierea unor noi anchete în instituțiile statului, care să identifice persoanele responsabile care nu și-au exercitat atribuțiile pentru a preveni această tragedie; ajutorarea victimelor din accidente și incendii, din punct de vedere juridic și medical, ajutorarea victimelor abuzurilor statului; ajutorarea persoanelor afectate de incendiul din clubul Colectiv, pentru ameliorarea stării lor de sănătate până la însănătoșirea completă, integrarea socială și recâștigarea demnității personale; sprijinirea structurilor fizice necesare industriilor creative, în special muzica rock, arta fotografică și video, în memoria victimelor incendiului din Colectiv; implicarea în acțiuni care să prevină producerea de accidente similare. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă