O nouă teorie naționalistă devine virală. Cum au furat realizatorii Game of Thrones istoria dacilor

de Mihai Diac , 30 august 2017 - stire actualizata la ora 19:08, 30 august 2017
O nouă teorie naționalistă devine virală. Cum au furat realizatorii Game of Thrones istoria dacilor

Producătorii filmului Game of Thrones ar fi preluat capitole din istoria dacilor și le-ar fi folosit în povestea lor cinematografică, reușind astfel un profit de ordinul miliardelor de dolari, susține un articol publicat pe Internet de ziarul Socialistul.

"Dezvăluirile făcute în presă după ce grupul de hackeri ce a spart serverele HBO a publicat o cantitate uriașă de informațiii confidențiale legată de megaproducția Game of Thrones scot la iveală cum producătorii au preluat capitole din istoria dacilor și le-au folosit după bunul plac pentru a face un profit de ordinul miliardelor de dolari", susține articolul.

De exemplu, fanii Game of Thrones ar fi fost surprinși de asemănările dintre blazonul cu lup al familiei Stark și stindardul de luptă al dacilor.

Documentele sustrase de pe site-ul HBO ar dezvălui că Decebal a fost modelul uman în crearea personajului principal Jon Snow iar Winterfell, capitala sa, ar fi fost creată dupa modelul cetății Sarmisegetusa.

Producatorii seriei difuzate pe HBO ar fi scris într-un mail că Jon Snow, eroul principal din Game of Thrones, a fost creat dupa modelul regelui Decebal, socotit un neînfricat liuptător dar și "un suflet blajin pe timp de pace", regele Daciei fiind astfel "exact personajul pe care îl căutam”.

În urma acestor dezvăluiri, articolul de pe Internet susține că o comisie parlamentară din România ar trebui să ceară producătorilor celebrului serial să cedeze statului român măcar o mică parte din profitul de miliarde de dolari câștigat cu filmul Game of Thrones.

Loading...

Comentarii

 • lol

  31 august 2017 14:40

  Looooooooooooooool

  raspunde comentariului
 • Ionel Zapada

  31 august 2017 9:24

  Du-te ba si te-mpusca, ala e un site gen TNR, nu stiti ce clickbait sa mai bagati ca sa va mai iasa si voua de-o lingura de ciorba.

  raspunde comentariului
 • Norra

  31 august 2017 6:55

  Bun, asta inseamna ca este prilejul, sa se povesteasca despre daci, in sa zicem Guardian sau Spiegel sau oriunde pe www - legat de Game of Thrones, daca este adevarat - asa mai invata si altii putina istorie conectata la spatiul carpatic. Pana acum eram cunoscuti pentru Dracula, Nadia si Nastase. O innoire este binevenita, tot incep Dusterul si Loganul sa fie vazute pe toate drumurile europene si mai toti se intreaba de unde vine asta cu "Dacia". Fiti creativi si pozitivi . Iar stindardul dacilor este real, genial si deja "furat" de unii sau altii. Pacat ca Dacia nu are acest logo!

  raspunde comentariului
 • Rascol Ilinca

  30 august 2017 22:26

  Foarte bine ca altii se folosesc de istoria noastra! Abia astept filme despre viata lui Carol l, sau a Reginei Maria, facute, nici nu are importanta studioul sau tara,....noi facem ironii, prostitutie, coruptie sau exorcizari pe banda

  raspunde comentariului
 • Maximus Cunilingus

  30 august 2017 20:11

  Bine, lasă că și personajul Dr Kuru din serialul Kuminecăturile Gemene ecce tot unul original... Fomiștii vor obține doar un șut în kurcubeu de la Heimlick Film Studios. Princess Shaiddeh, Kaptain Arianuss, Cunt Futin, General Sphinkter, copyright all rights reserved.

  raspunde comentariului
 • clencix

  30 august 2017 15:06

  Cererea este fara rost, urmasii dacilor au aceleasi drepturi ca si urmasii bologarzintinustilor sa foloseasca orice istorie in productiile lor artistice, cu conditia sa nu fi plagiat o istorie scrisa aflata sub ingerinta proprietatii intelectuale. Tot asa unii ce se dau urmasii lui Prometeu ar trebui sa revendice facerea focului? Si ar castiga de la fiecare aprindere de la cremene cu iasca, de la fiecare chibrit sau bujie din istoria lumii ... Grecii ar iesi din criza si ar intra nemtii.

  raspunde comentariului
 • Drache Gabriela Natalia

  30 august 2017 14:59

  Doresc sa ma dezabonez

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design