Piesa ”În largul mării”, între libertatea obișnuită și cea adevărată

de Maria Capelos , 21 martie 2017 - stire actualizata la ora 15:18, 21 martie 2017
Piesa ”În largul mării”, între libertatea obișnuită și cea adevărată

Trebuie să ne bucurăm la comandă de o fericire impusă? Este întrebarea pe care ne-o pune spectacolul “În largul mării”, ce se va juca pe 21 martie la Teatrul Nottara.

În partitura scenică a lui Slawomir Mrozek, unul din dramaturgii care au marcat teatrul secolului XX, și regia lui Vinicius Tomescu, situaţiile absurde se împletesc cu umorul, rezultând o comedie irezistibilă.

A acţiona după propria voinţă sau dorinţă este speranţa fiecărei persoane care încearcă să-şi afirme individualitatea. Se mai poate vorbi însă despre libertate atunci când voinţa este coruptă sau atunci când ne sunt induse dorin­ţe pervertite, deturnate de către lideri de profesie? Nu suntem oare pionii unui sistem care ne dictează ce să vrem, ce anume ar trebui să ne dorim? Un Gras - semn al dictaturii, al manipulării sociale, al jongleorului cu lozinci goale, un Mijlociu simbolizând masa de manevră, cel care votează orbeşte, fără criterii, cu liderii de mucava ai momentului, şi un Slab - victimă sigură a unui sistem pragmatic în care idealurile nu-şi află valoare, se află captivi pe o plută, undeva sau niciunde, în largul mării... Poştaşul ne sugerează posibilitatea existenţei unei alte lumi, normală însă inaccesibilă. Tratate cu umor, teme tragice precum canibalismul sau crima devin parte a unui univers grotesc în care absurdul devine posibil iar adevărul un deziderat utopic.

Sensul profund al piesei este dat însă de căutarea şi alegerea între „libertatea obişnuită“ şi „libertatea adevărată“. Din distribuție fac parte Mircea Drimbăreanu, Florin Kevorkian, Dan Murzea și Simona Maican.

Comentarii

  • gheorghe

    22 martie 2017 5:10

    Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-Personalitate energica, gandire pozitiva, amabilitate si eficienta-Cunostinte operare PC-Bun vanzator si negociator cu spirit de convingere-seriozitate si consecventa in activitate-Dorinta de a obtine castiguri peste medie-Nu este necesara experienta.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design