FOTO: George Clooney şi soţia sa, răsfăţaţii fotografilor, la deschiderea Festivalului de la Berlin

de Tina Petrov , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 16:14, 12 februarie 2016

Actorul american George Clooney şi soţia sa, Amal, precum şi actriţa Tilda Swinton, au fost princpialele vedete, la deschiderea Festivalului Internaţional Film de la Berlin, potrivit EFE, citat de Agerpres.

Berlinala 2016 a fost inaugurată de filmul 'Hail, Caesar!', în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen, proiectat în afara concursului. Din distribuţie fac parte numeroase vedete, printre care George Clooney şi Tilda Swinton.

Au lipsit de la inaugurare Scarlett Johansson şi Frances McDormand, şi o mare parte a echipei acestui film în care fraţii Coen fac o radiografie a Hollywood-ului din anii 50, în plină epocă a vânătorii de vrăjitoare, cu umorul lor caracteristic şi cu o mare doză de tandreţe. 

Absenţele au fost însă compensate de prezenţa lui Amal, într-o rochie neagră sobră, alături de soţul ei şi de Meryl Streep, care a ales pentru această ocazie o rochie lungă animal print. Meryl Streep, preşedinta de anul acesta a juriului, va fi cea care va decerna în 20 februarie Ursul de Aur câştigătorului dintre cele 18 filme aflate în competiţie. 

Pe covorul roşu cu o lungime de 36 de metri, potrivit organizatorilor, a păşit şi artistul disident chinez Ai Weiwei, care se află la Berlin pentru a promova un proiect cinematografic asupra refugiaţilor, precum cei găzduiţi pe vechiul aeroport din Tempelhof al capitalei germane. 

Imigraţia este axa tematică a Berlinalei 2016, la decizia directorului său, Dieter Kosslick care, dincolo de filmele-spectacol precum 'Hail, Caesar!', vrea să prezinte pelicule angajate şi cu un înalt conţinut politic, în conformitate cu tradiţia festivalului.

 

 

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design