FOTO: Cariera în imagini a cântăreţului David Bowie

de Roxana Petre , 12 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 14:07, 11 ianuarie 2016

Cântăreţul David Bowie a avut o carieră de aproape 50 de ani. El a debutat cu melodia  "Liza Jane/Louie Louie Go Home", în iunie 1964, sub numele de Davie Jones with The King-Bees şi şi-a încheiat cariera cu videoclipul melodiei "Lazarus", de pe albumul "Blackstar", lansat vineri, în ziua în care a împlinit 69 de ani.

Pe parcursul carierei sale, el a adoptat diverse alte-ego-uri şi şi-a schimbat stilul de numeroase ori. Mai mult, el a colaborat cu mulţi artişti, printre care John Lennon, pentru melodia "Fame", lansată în 1975, dar şi cu Mick Jagger, cu care a făcut un cover al melodiei "Dancin' in the Street", în 1985, cât şi cu mulţi alţii.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: 40 de lucruri necunoscute despre legendarul artist David Bowie

Totodată, David Bowie a fost membru al 10 formaţii: " The Konrads", "The Hooker Brothers", "The King Bees", "The Manish Boys", "The Lower Third", "The Buzz", "The Riot Squad", "The Hype", "Tin Machine" and "Tao Jones Index". 

El s-a stins din viaţă duminică, iar vestea morţii lui a fost făcută publică luni dimineaţa, pe paginile oficiale de Facebook şi Twitter. Ulterior, vestea a fost confirmată şi de fiul său, Duncan Jones.

Artişti din întreaga lume şi-au exprimat regretul pentru pierderea unui "Picasso al muzicii pop", transmiţând mesaje pe mediile de socializare, în special pe Twitter. Totodată, premierul Marii Britanii, David Cameron, a scris, pe Twitter, că a crescut cu muzica artistului, iar moartea lui este "o mare pierdere".

De-a lungul carierei, David Bowie a lansat 28 de albume, dintre care ultimul cu ocazia ziua sale de naştere.

Vineri, el a împlinit vârsta de 69 de ani, marcată prin lansarea unui nou album, "Blackstar", cel de-al 28-lea din carieră. Pentru piesele de pe albumul "Blackstar", David Bowie a colaborat cu membrii unei trupe de jazz, pe care i-a cunoscut într-un bar din cartierul newyorkez West Village. Conceptul noului disc a fost realizat de producătorul muzical Tony Visconti, un vechi colaborator şi prieten al artistului britanic. "Blackstar" include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi în format digital de pe internet.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: Primele reacţii ale artiştilor, după moartea lui Bowie

Albumul a fost foarte bine primit de criticii de specialitate, care au lăudat curajul artistului de a explora noi stiluri muzicale. De exemplu, the New York Post afirmă că "Blackstar" "nu este "acel gen de album care serveşte publicului o piesă cu potenţial de mare succes, dar dovedeşte faptul că «pionierul» britanic (David Bowie, n.r.) continuă să se afle în căutarea unor noi tărâmuri muzicale". Totodată, USA Today a oferit albumui patru stele (punctajul maxim din patru stele posibile), şi a descris materialul discografic drept "un triumf ce nu poate fi descris prin alte epitete".

Cel mai recent album al starului britanic se intitulează "The Next Day" -  primul material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani - şi a ajuns în magazine în 2013.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: Cântăreţul David Bowie a murit

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul şi-a reinventat destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

BBC a realizat un top al fotografiilor care surprind cele mai importante momente din cariera cântăreţului. Deschideţi galeria, pentru a vedea cariera în imagini a lui David Bowie.

Citeşte şi: Un asteroid poartă numele cântăreţului David Bowie

 

 

Comentarii

 • gheorghe

  13 ianuarie 2016 9:04

  Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-putere de convingere si o buna capacitate de negociere-spirit de initiativa, orientat spre rezultate si atingerea obiectivelor propuse-dorinta de a obtine castiguri peste medie-capacitate de planificare si organizare-gandire pozitiva-bune abilitati de comunicare si interrelationare-nu este necesara experienta.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • Dinu

  12 ianuarie 2016 13:47

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email gorun.constantingmail.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design