Filme româneşti în 2016

de [email protected] , 01 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 18:37, 01 ianuarie 2016
Filme româneşti în 2016

Mai mulţi regizori români, între care Nae Caranfil, Cristian Mungiu şi Radu Mihăileanu, şi-au anunţat premierele cinematografice pentru 2016, un an care va fi dominat de poveşti de familie inspirate de realitate, de comedii negre şi de adaptări informează MEDIAFAX.

 Regizorul şi scenaristul Nae Caranfil pregăteşte al şaptelea lungmetraj al său, "6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale". După ce filmările s-au desfăşurat în toamna lui 2015, cineastul a declarat pentru MEDIAFAX că filmul va fi lansat "cel mai probabil" în toamna lui 2016. "Acum lucrăm la montaj şi editare şi cel mai probabil în toamna viitoare (2016, n.r.) o să fie lansat", a spus acesta.

Lungmetrajul româno-bulgar, care va fi produs de Mobra Films şi Jelfilm, este o comedie parţial realistă, care conţine elemente de musical, a mai spus Caranfil. "Nu l-aş considera un musical, pentru că ştiu foarte bine cum să definesc genul şi nu se încadrează în această definiţie. Este o comedie pe care încerc să o compun din ingrediente aparent paradoxale. Adică ce să caute depresia, cutremurul şi musicalul în aceeaşi tigaie? Să văd ce îmi iese", declara Nae Caranfil, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Pe de altă parte, "Fotografii de familie" va fi primul film semnat de Cristian Mungiu de la "După dealuri/ Beyond the Hills", care a avut premiera la Festivalul de la Cannes în 2012. În plus, va fi pentru prima dată când o peliculă a regizorului premiat cu Palme d'Or va avea ca personaj principal un bărbat. O coproducţie România-Franţa-Belgia, pelicula vorbeşte despre responsabilităţile vieţii de părinte, iar filmările au avut loc în vara lui 2015.

Şi Radu Mihăileanu va prezenta în 2016 prima sa peliculă în limba engleză, "The History of Love", o parte din filmări având loc, în 2015, în Canada şi în România, la Cluj-Napoca, iar Mihai Călin şi Ovidiu Cuncea se numără printre actorii români din distribuţie, a declarat pentru MEDIAFAX producătorul peliculei, Tudor Giurgiu.

O adaptare după bestsellerul scriitoarei americane Nicole Krauss, apărut în 2005, filmul este o poveste intercalată, care urmăreşte viaţa lui Léo Gursky, interpretat de Derek Jacobi - cunoscut din filme ca "Discursul regelui/ King's speech" (2010), de Tom Hooper, şi "Gladiatorul/ Gladiator" (2000), de Ridley Scott - din vremea Holocaustului până în modernul New York. Acesta va fi primul lungmetraj al lui Radu Mihăileanu de la "Concertul/ Le concert", lansat în 2009.

Regizoarea docudramei animate de succes "Muntele magic", Anca Damian, va reveni în 2016 pe marile ecrane româneşti cu filmul "Perfect sănătos", care îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov şi Anghel Damian, pentru care rolurile au fost scrise special. Pelicula, care va fi gata în primăvara acestui an, după cum a declarat regizoarea pentru MEDIAFAX, se bazează pe o poveste reală de familie, cu multe elemente de ficţiune, cu secvenţe de violenţă, dar şi de dragoste.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design