David Bowie şi-a celebrat a 69-a aniversare prin lansarea unui nou album

de Roxana Petre , 09 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 13:29, 09 ianuarie 2016
David Bowie şi-a celebrat a 69-a aniversare prin lansarea unui nou album

Cântăreţul David Bowie şi-a celebrat, vineri, cea de-a 69-a aniversare, prin lansarea noului său album "Blackstar", cel de-al 28-lea din carieră, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

Pentru piesele de pe albumul "Blackstar", David Bowie a colaborat cu membrii unei trupe de jazz, pe care i-a cunoscut într-un bar din cartierul newyorkez West Village. Conceptul noului disc a fost realizat de producătorul muzical Tony Visconti, un vechi colaborator şi prieten al artistului britanic. "Blackstar" include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi în format digital de pe internet.

Albumul a fost foarte bine primit de criticii de specialitate, care au lăudat curajul artistului de a explora noi stiluri muzicale. De exemplu, the New York Post afirmă că "Blackstar" "nu este "acel gen de album care serveşte publicului o piesă cu potenţial de mare succes, dar dovedeşte faptul că «pionierul» britanic (David Bowie, n.r.) continuă să se afle în căutarea unor noi tărâmuri muzicale". Totodată, USA Today a oferit albumui patru stele (punctajul maxim din patru stele posibile), şi a descris materialul discografic drept "un triumf ce nu poate fi descris prin alte epitete".

Cel mai recent album al starului britanic se intitulează "The Next Day" - primul material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani - şi a ajuns în magazine în 2013.

David Bowie, în vârstă de 69 de ani, este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design