14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCele mai fanteziste călătorii în jurul lumii

Cele mai fanteziste călătorii în jurul lumii

Vremea ocolului Pământului în 80 de zile a apus de mult. Acum îl poți face în condiții de lux, fără pericole, și mai ales în numai câteva zile.

Harrison Ford este legat cu o funie de Sean Connery, într-o mare de foc care se apropie tot mai ameninţător. Primul apasă din greşeală un buton şi zidul se învârte pentru a-i dezvălui, într-o altă cameră, pe ofiţerii nazişti care caută Sfântul Graal. Unul dintre ei, o femeie, strigă tare „Alarm”. Aceasta e doar una dintre scenele din „Indiana Jones şi ultima cruciadă”, iar locul unde s-a filmat poate fi vizitat acum în cadrul unei excursii speciale numită „Cele 20 de locuri unde s-au realizat filme celebre”, oferită de o companie de turism britanică.

Călătoria este cu adevărat specială, nu doar pentru că turiştii vor ajunge în oraşele unde s-au filmat pelicule emblematice precum „La dolce vita”, „Braveheart” sau „Laurence al Arabiei”, ci mai ales pentru că preţul pentru un cuplu care porneşte în această aventură este de 234.000 de euro.

„Veţi vizita 20 dintre cele mai reprezentative locaţii de film din lume, aflate în 10 ţări. Ghizi personali vă vor ajuta să retrăiţi scene din producţii clasice. Preţul călătoriei include şi transportul cu avionul către aceste destinaţii, cazare la hoteluri de lux, cum ar fi Bel Air (Los Angeles) sau Mandarin Oriental (Tokyo). Pelerinajul filmului va dura trei lunio“ se arată pe site-ul VeryFirstTo.

Tot de aici poți rezerva un loc într-o călătorie care bifează, ca destinații, cele mai fotogenice zece locuri de pe mapamond. Printre eole regăsim Marea Barieră de Corali, BoraBora, Rio de Janeiro, Marele Canion, Patagonia sau Himalaya. Prețul este de 85 de mii de euro.

Cei mai excentrici iubitori de animale își pot trimite câinii într-o călătorie de lux în jurul lumii pentru suma de 55.000 euro. Cazarea se face la un hotel canin de lux din Bristol, iar patrupedele vor avea la dispoziție șofer, un bucătar celebru, și chiar posibilitatea de a face surf. Pentru suma de 215.000 de euro vei putea mânca la orice restaurant Michelin din întreaga lume timp de jumătate de an.

Din Bogota în Galapagos

Un tur al lumii, cu un avion privat, cu opriri în opt destinaţii de lux în numai 24 de zile costă o avere. Pentru 128.000 de dolari de persoană, compania Four Seasons oferă o călătorie în oraşe şi staţiuni ale lumii unde acest brand deţine hoteluri.

Un avantaj al excursiei vine tocmai din faptul că transportul se realizează cu un Boeing 757 reconfigurat, pus exclusiv la dispoziţia turiştilor. Dezavantajul este că tururile se desfăşoară după un calendar strict, care nu poate fi modificat de turişti.

Pentru luna noiembrie, oferta include opriri în locații precum: Seattle, Kyoto, Bali, Seychelles, Rwanda, Bogota, Marrakech, Galapagos, Orlando.

Boeingul, care în mod normal transportă 230 de persoane, a fost reconfigurat pentru doar 53 de pasageri, tocmai pentru a oferi cât mai mult confort, scaunele putând fi transformate în paturi de exemplu. Avionul are acces Wi-Fi la Internet şi un bucătar propriu la bord, care poate găti inclusiv mâncare de regim. “Un român va trebui să plătească singur deplasarea până la oraşul de start al excursiilor. Destinaţiile incluse în acest traseu nu pot fi modificate şi, de asemenea, nici datele de desfăşurare”, explică Melinda Berman, coordonator din partea Four Seasons Hotels and Resorts.

Avionul poate fi închiriat separat, dar la un preţ exorbitant, 110.000 de dolari pe zi.

Jumătate de milion de euro pentru cele mai tari hoteluri

Dar acesta nu este cel mai scump „trip“. Cel care plăteşte 425.000 de euro pentru un sejur de 21 de zile se poate lăuda apoi că a locuit în zece dintre cele mai de lux hoteluri ale lumii. Desigur, din listă nu putea lipsi celebrul Burj Al Arab Dubai, al patrulea cel mai înalt hotel din lume şi, pentru o bună perioadă de timp, singurul de 7 stele de pe planetă. „La Two Story Sky Villa, din Palms Casino, veţi beneficia de o piscină privată, care se extinde pe balcon, oferind o vedere spectaculoasă către exterior. Villa La Cupola, din Roma, este cel mai mare apartament din Europa, cu o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi, fiind renovat pentru suma de 7 milioane de dolari. Penthouse-ul din Hotelul George V din Paris oferă o privelişte incredibilă asupra capitalei Franţei“, îşi prezintă organizatorii excursia lor de aproape jumătate de milion de euro. Opriri sunt la Paris, New York, Las Vegas sau Bahamas. Dacă vrei să faci un tur, în numai o lună, al celor mai tari 12 cazinouri din lume, prețul sare de 113.000 de euro.

Preț. Antarctica, pentru buzunarul oricărui miliardar

Nu vă deranjează frigul, vă atrage ideea de a vedea pinguini în mediul lor natural şi, oricum, nu vreţi să vă goliţi conturile pentru o vacanţă? O călătorie până în Antarctica ajunge la „doar“ 26.700 de dolari. Şi aici se mai adaugă costurile de transport din România până la punctul de pornire, din Argentina. Drumul până pe continentul îngheţat se face cu două vapoare folosite în trecut în expediţii de cercetătorii National Geographic.

De altfel, chiar şi pe acest traseu privat, se vor afla specialişti ai renumitei organizaţii. După o zi de mers pe mare, urmează 6 zile în care Lindblad Expeditions – National Geographic garantează un contact de aproape cu pinguinii. Excursia are şi un caracter educativ, pentru că la bord vor fi şi opt naturalişti. “Alături de dumneavoastră va fi şi un fotograf al National Geographic, care să vă ofere cele mai bune indicii pentru o poză excepţională, un specialist în scufundări şi un cameraman. Se vor face ieşiri chiar şi de două ori pe zi, care vor include căţărări, plimbări cu caiacul şi vaporul”, arată organizatorii. Iar la final, turiştii obosiţi după o zi de căţărări pe gheaţă, plimbări cu caiacul şi „selfie”-uri cu pinguinii, pot beneficia, în mijlocul zăpezilor, de saună şi sală de fitness.

Cele mai citite

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă