Tehnologia, în serviciul muzicii clasice: În septembrie, melomanii se vor bucura de premiere spectaculoase la Festivalul George Enescu

de Maria Capelos , 10 august 2017 - stire actualizata la ora 15:23, 10 august 2017
Tehnologia, în serviciul muzicii clasice: În septembrie, melomanii se vor bucura de premiere spectaculoase la Festivalul George Enescu

Ediția de anul acesta a celui mai important eveniment al muzicii clasice din România aduce cele mai numeroase interpretări din istoria festivalului. Cu un nou directorat de o incontestabilă valoare internațională, Zubin Mehta, președinte onorific, și Vladimir Jurowski director artistic, ediția din 2017 va pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, dar și toată muzica clasică. 

Festivalul va pune tehnologia în serviciul acesteia, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare, și va acorda matematica la sunetul muzicii, în interiorul „Bucureștiului creativ“.

Paris și București  

Dirijori precum Zubin Mehta, Antonio Pappano, Daniele Gatti, Valery Gergiev, Charles Dutoit, Riccardo Chailly, Michail Pletnev și Vladimir Jurowski vor fi prezenți la pupitrul celor mai bune orchestre din lume. Ca parte a programului său, reputatul Antonio Pappano va dirija Simfonia nr. 3 în Do major, op. 21 cu cor, de George Enescu, oferind astfel publicului una dintre premiere: Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia interpretând din creația marelui compozitor român.

De asemenea, Orchestra Națională a Franței, dirijată de Christoph Eschenbach și avându-l ca solist pe Truls Mørk, va interpreta Simfonia concertantă pentru violoncel de George Enescu, lucrare cu care celebra orchestră a ales să deschidă și stagiunea 2017 de la Paris. Filarmonica din Cehia, sub bagheta lui Jiří Bělohlávek, va fi, de asemenea, prezentă în premieră în ediția 2017, cu un program ce include lucrări de Brahms și Martinů.

Renumiți soliști de operă

Prezent pe unele dintre cele mai importante scene de operă ale lumii, tenorul Jonas Kaufmann va face, de asemenea, parte în premieră din programul ediției 2017. Tot pentru prima dată se vor afla în festival mezzosoprana Magdalena Kožená, contratenorul Philippe Ja-roussky alături de Arpeggiata Ensemble, pianistul Daniil Trifonov, dirijorul Riccardo Chailly, baritonii Thomas Hampson și Dmitri Hvorostovsky, precum și soprana Olga Peretyatko. 

O altă pianistă aflată în plină ascensiune internațională, tânăra și strălucitoarea Khatia Buniatishvili, ne va încânta în festival. I se alătură, tot în premieră printre artiștii invitați, celebra trompetistă Tine Thing Helseth. De asemenea, cunoscuta compozitoare și instrumentistă de origine indiană Anoushka Shankar va fi prezentă pentru prima dată în România.   

De la clasic la folclor

Les Musiciens du Louvre, sub bagheta lui Marc Minkowski, vor aduce pe scena Ateneului „Cosi fan tutte“, de Mozart, iar opera „Mathis der Maler“, de Hindemith, va fi interpretată în premieră în Festivalul George Enescu în variantă concertantă de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster. 

Tot ca noutate, celebra operă de Berlioz „Damnațiunea lui Faust“ va fi interpretată de Corul și Orchestra Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului John Nelson.

Ensemble en Chordais, Emsemble Constantinopole și Corul Anton Pann vor aduce pentru prima dată publicului festivalului „The Musical Voyages of Marco Polo“, o selecție rară de lucrări vechi, culese din folclorul multor țări de compozitorul și muzicianul de origine greacă Kyriakos Kalaitzidis. Concertul va fi însoțit de proiecții multimedia inedite.

Sub bagheta lui Valery Gergiev

Unul dintre cei mai promițători tineri artiști români, aclamat pe marile scene internaționale și, la doar 21 de ani, laureat al celebrului Concurs „Ceaikovski“, violoncelistul român Andrei Ioniță va concerta pe scena ediției 2017 a Festivalului Enescu sub bagheta celebrului Valery Gergiev, alături de Orchestra Filarmonică din München. Lor li se alătură orchestre de top, precum Orchestra Scala di Milano, Orchestra Accademia -Nazionale di Santa Cecilia, Royal -Concertgebouw -Amsterdam, Orchestra -Filarmonică din München, -Orchestra -Filarmonică din Londra. De asemenea, un alt moment important, în premieră absolută în România, este „Imaginary“ – o expoziție interactivă despre matematică și muzică, parte a proiectului „București Creativ“ din cadrul Festivalului Enescu 2017. Dar despre ceea ce -înseamnă Bucureștiul creativ, joia viitoare.

Comentarii

  • Reyes

    16 august 2017 12:16

    Buna!Ai nevoie de ajutor financiar?Aplicați acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obțineți bani urgent!* Numiri suma împrumutului variind de la 2.000 dolari la 20.000.000,00 dolari* Rata dobânzii este de 3* Alegeți între 1 și 30 de ani de rambursare.* Alegeți între planul lunar și cel anual de rambursare.* Termenii și condițiile de flexibilitate a împrumutului.Toate aceste planuri și mai mult, vă rugăm să ne contactați prin intermediul collinjackloancompanygmail.com Suntem atestați, demni de încredere, fiabili și eficienți, scăpați de criza financiară de aziFORMULARUL DE APLICARE A FORȚEI DE OFERTA ÎNTÂRZIRE ȘI RETURNARE ÎNAPOI LA PROCEEDNUMELE COMPLET ______________________AGE ______________________________SEX _______________________________COD POSTAL _________________________ȚARĂ __________________________STAT..____________________________ORAȘ _____________________________NUMAR DE MOBIL _____________________OCUPAREA ________________________VENIT LUNAR____________________AMOUNT NEEDED_____________________SCOPUL ÎMPRUMUTULUI ____________________DURATA DE ÎMPRUMUT _____________________Trimiteți la adresa de e-mail Collinjackloancompany gmail.com și obțineți împrumutul dvs. de astăzi ..

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design