„1990 – între Golani și Criptocomuniști“

de [email protected] , 23 iunie 2015 - stire actualizata la ora 22:16, 23 iunie 2015
„1990 – între Golani și Criptocomuniști“

Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Șuţu invită bucureştenii, joi, 25 iunie, de la ora 19.00, la o conferinţă dedicată documentarului „1990 – între Golani și Criptocomuniști“. Prezentarea va fi susţinută de Liviu Tofan.

Realizat din material de arhivă, documentarul „1990 – între Golani și Criptocomuniști“ reconstituie evenimentele tensionate ale perioadei ianuarie-iunie 1990, începutul ratat al României eliberate de regimul comunist: „La vremuri noi, tot ei“. Prezentarea documentarului va fi făcută de Liviu Tofan.
Jurnalist specializat pe subiecte ale Războiului Rece, Liviu Tofan este directorul Institutului Român de Istorie Recentă.

Născut la Bucureşti în 1948, el a părăsit România în 1973 şi s-a stabilit în Germania, la München. Acolo, el a lucrat timp de 20 de ani la Radio Europa Liberă, mai întâi ca redactor de ştiri, apoi ca şel al secţiei de ştiri şi în cele din urmă ca director adjunct al Departamentului Românesc. Revenit în România după înlăturarea regimului comunist, Liviu Tofan a înfiinţat şi condus până în 1994 redacţia din Bucureşti a Radio Europa Liberă. Ulterior, el s-a implicat în diverse proiecte media şi de cercetare. În afară de „A patra ipoteză“, Liviu Tofan a mai publicat în 2013, tot la Polirom, cartea-anchetă „Şacalul Securităţii. Teroristul Carlos, în solda spionajului românesc“.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design