Versiunea adnotată "Mein Kampf", cerută de zeci de mii de persoane

de Roxana Petre , 09 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 12:05, 09 ianuarie 2016
Versiunea adnotată "Mein Kampf", cerută de zeci de mii de persoane

Comenzile versiunii adnotate a primei ediţii "Mein Kampf",  cartea scrisă de Adolf Hitler, au depăşit tirajul ediţiei de aproape patru ori, informează directorul Institutului de Istorie Contemporană din Munchen, care a precizat că au fost solicitate 15.000 de copii ale volumului, în condiţiile în care tirajul iniţial a fost de doar 4.000 de exemplare, informează Mediafax.

 

Această carte politică în două volume, scrisă de Hitler între anii 1924 şi 1926, care acuză existenţa unei conspiraţii evreieşti la scară planetară, este considerată unul dintre principalele instrumente ale propagandei naziste, informează Reuters. Volumul a fost reeditat sub forma unei versiuni adnotate de 2.000 de pagini, după expirarea drepturilor de autor asupra cărţii.

De asemenea, Institutul de Istorie Contemporană din Munchen a primit cereri de traducere a cărţii în limbile italiană, franceză şi engleză, alături de cereri de distribuire a volumului în Turcia, China, Coreea de Sud şi Polonia, a precizat directorul instituţiei Andreas Wirsching.

Republicarea "Mein Kampf" a generat dezbateri aprinse în Germania, o ţară care este încă profund marcată de trecutul nazist şi responsabilitatea uciderii unui număr de peste 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului. Liderii unor comunităţi germano-evreieşti spun că acest volum, pe care îl consideră "o diatribă antisemită", ar trebui să rămână interzis.

În Institutul de Istorie Contemporană din Munchen, care a adăugat aproximativ 3.500 de adnotări textului original din "Mein Kampf", îşi apără acest proiect editorial, precizând că ediţia "demască acuzaţiile false ale lui Hitler, muşamalizările sale şi minciunile sale făţişe".

Adolf Hitler a scris cea mai mare parte din primul volum al cărţii "Mein Kampf", o lucrare profund autobiografică, în timp ce se afla în închisoarea Landsberg, după eşecul "Puciului de la berărie", o tentativă eșuată de lovitură de stat organizată de Partidul Nazist în 1923. După ce a fost eliberat din închisoare, Hitler a scris şi cel de-al doilea volum al cărţii, în timp ce se afla în cabana sa din regiunea montană Berchtesgaden.

În această carte, un amestec de experienţe personale şi de ideologie politică, fostul lider nazist şi-a prezentat strategia. Devenit bestseller după ce Hitler a fost numit în funcţia de cancelar al Germaniei în 1933, volumul "Mein Kampf" s-a vândut, până în 1945, în peste 12 milioane de copii şi a fost tradus în 18 limbi. După încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, cartea a fost interzisă în Germania.a

Loading...

Comentarii

 • Precup

  12 ianuarie 2016 18:57

  COLABORARE part-time MARKETING ONLINESelectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf pentru postarea de anunturi publicitare pe laptopulPC de la biroul de acasa, cateva ore pe zi. Castiguri lunare 100-300 euro si chiar mai mult. Se asigura instruire online gratuit si indrumare pas cu pas. Activitatea poate fi demarata dupa parcurgerea online a unui curs de 12 zile si semnarea contractului. Detalii la slavila.precupyahoo.roLaptopul=BANCOMATUL de acasa!

  raspunde comentariului
 • Constantin

  10 ianuarie 2016 16:26

  Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la adresa de email dbr59yahoo.com

  raspunde comentariului
 • IULIAN

  10 ianuarie 2016 12:34
 • Hitler si complicii lui

  10 ianuarie 2016 3:46
 • Hitler si complicii lui

  09 ianuarie 2016 12:53

  O noua tentativa de justificare pentru jafurile si talhariile germane asupra lumii Au furat de-au rupt!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design