NEW MONEY. Recomandare de lectură: „Io contra Statelor Unite ale Americii”, povestea unui bărbat de culoare care vrea reinstaurarea sclaviei

Într-un oraș închipuit, locuitorii trăiesc ca îmblânzitori de oameni, membri ai Gogoașei Înfoiate, sclavi și stăpâni. O superbă satiră a vieții contemporane, cartea lui Paul Beatty ne confruntă cu nenumărate obsesii și fobii sociale.

Share

New Money 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2017 - 11:59

Într-un oraș închipuit, locuitorii trăiesc ca îmblânzitori de oameni, membri ai Gogoașei Înfoiate, sclavi și stăpâni. O superbă satiră a vieții contemporane, cartea lui Paul Beatty ne confruntă cu nenumărate obsesii și fobii sociale.

Dikens, „o comunitate-ghetou“ de la periferia Los Angelesului ce ajunge să fie ștearsă oficial de pe hartă. Naratorul, un bărbat de culoare crescut de un tată dus cu pluta, care vrea să reconfigureze acest oraș, reinstaurând sclavia și segregarea. Curtea Supremă care-l dă în judecată pe motiv că a încălcat principiile sacre ale Constituției Statelor Unite. Sunt coordonatele principale ale romanului „Io contra Statelor Unite ale Americii“, câștigător al Premiului Man Booker în 2016 și proaspăt apărut în limba română la Editura Litera. Însă, ceea ce face acest roman atât de special sunt multe alte teme și subiecte pe care Paul Beatty, autor de culoare și primul american care a câștigat acest prestigios premiu literar, le introduce subtil în sutele de pa­gini ale cărții.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...