11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCărțile cu autograf din grădina japoneză

Cărțile cu autograf din grădina japoneză

Bulevardul Magheru, arteră centrală a orașului București, care arată destul de jalnic de ceva timp, pare a se revigora. Zilele acestea, unul dintre spațiile abandonate a devenit un punct de atracție prin deschiderea unei librării-grădină aparținând editurii Humanitas.

Și când spun grădină mă refer la una japoneză, cu nisip, ce ne poartă cu gândul la unduirile liniștitoare ale apei și insule de obiecte încărcate de simboluri. În acest spațiu ne așteaptă 30.000 de cărți și sute de produse de artizanat japonez funcționând împreună într-un spațiu cursiv, în care variațiile provin mai ales din culorile și formele produselor. 

Lucruri noi veți descoperi și în organizarea librăriei. Dacă doriți să vedeți care sunt cărțile care au stârnit cele mai multe discuții, aveți la dispoziție raftul #trending, în care găsiți cărțile remarcate în presă și pe bloguri, de cititorii pasionați. Alăturat, colecționarii au la dispoziție raftul cu autografe și mesaje de la scriitori, care va fi actualizat permanent. 

Vitrinele de pe latura Takumi, care vă îndeamnă să intrați chiar dacă nu ați pornit la drum cu intenția de a păși pragul unei librării, amintesc de grădinile japoneze, cu fundalul lor de nisip alb. 

Texte vechi, scrise cu pictograme kanji de Ștefan Lii­cea­nu, decorează trei dintre pereți. Între ele este și Sutra inimii, foarte iubită în Japonia, recitată dimineața, înainte de plecarea spre templu sau în pelerinaj.

Totul este despre cărți, obiec­te și ambianța lor, una exotică, care ne îndeamnă nu numai la privit, ci și la citit. Primii vizitatori au fost, cu o zi înainte de deschiderea oficială, scriitori, jurnaliști și bloggeri. Așa că, la raftul cu autografe de la intrare, găsiți acum exemplare de cărți și audiobook-uri semnate de Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Doina Ruști, Vlad Zografi, Sabina Fati, Tatiana Niculescu, Ana Barton, Teodor Baconschi, Andreea Răsuceanu, Tania Radu, Camelia Cavadia, Marian Voicu, Simona Antonescu, Cătălin Avramescu, Marius Constantinescu, Iulian Tănase, Cosmin Ciotloș, Octavian Pantiș, Cezar Paul Bădescu, Ciprian Măceșaru și Cosmin Perța. Și cum îi stă bine unei librării, scriitori și titluri noi se vor adăuga în fiecare săptămână. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă