“Exit 45”, la Humanitas Cișmigiu: Un roman în ritmul unei autostrăzi americane

“Exit 45. Tragedie academică americană”, de Radu Jörgensen, Editura Humanitas, se lansează marți marţi, 13 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezența autorului.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2017 - 10:57

“Exit 45. Tragedie academică americană”, de Radu Jörgensen, Editura Humanitas, se lansează marți marţi, 13 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezența autorului.

La lansarea cărţii  vor participa, alături de autor, scriitorul Radu Paraschivescu şi publicistul Cristian Pătrăşconiu, seara închindu-se cu o sesiune de autografe. “Exit 45” este un roman academic american, a cărui acţiune, de secol XXI, descoperă o Americă scindată între radicali și conservatori, între diferitele grupuri etnice, între intervenţioniști și pacifiști, între cei militanţi-cu-tot-dinadinsul și cei alergici-la-orice-idee-de-schimbare, între profesori și studenţi, între Wall Street și main street. Personajele vin din medii diferite precum ortodoxia sârbească și catolicismul polonez, din China, mai nou capitalistă, și Argentina pampasurilor lovite de secetă. Stereotipurile sunt deconstruite și reconstruite, un fir narativ e vecin cu “Conversaţia” lui Coppola, thriller psihologic, dacă vreţi, iar altul se trage din marșul de la Selma, Alabama. Romanul nu respectă tabuuri, e un studiu de sistem și are ritmul unei autostrăzi americane: goană cu motorul turat la maximum, depășiri legale și ilegale, frână până la zero, așteptare panicată, plecare în trombă și, din nou, goană susţinută.

Radu Jorgensen, romancier, traducător, jurnalist, inginer geofizician şi matematician român stabilit în Statele Unite, este absolvent al Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti şi al Facultăţii de Inginerie Geologică şi Geofizică a Universității din Bucureşti (1987). La nivel postuniversitar, a studiat ziaristica, la Universitatea din Göteborg, şi pedagogia generală şi matematică, la Universitatea din Växjö, Suedia. În 2004 a obţinut în S.U.A. titlul de Master of Science in Mathematics la Universitatea din Birmingham, Alabama. În prezent este conferenţiar universitar în domeniul matematicii la un colegiu din Maryland, S.U.A., şi corespondent la diferite publicaţii europene.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...