Zubin Mehta și Vladimir Jurowski, la „pupitrul“ Festivalului Enescu

de [email protected] , 01 decembrie 2015 - stire actualizata la ora 21:40, 01 decembrie 2015
Zubin Mehta și Vladimir Jurowski, la „pupitrul“ Festivalului Enescu

Festivalul Internațional „George Enescu“ intră într-o nouă etapă începând cu ediția din 2017, când conducerea evenimentului va fi asigurată de tandemul Zubin Mehta – Președinte Onorific și Vladimir Jurowski – director artistic.

“Invitația de a deveni director artistic al Festivalului Enescu a fost neașteptată, trebuie să recunosc că am fost atât surprins, cât și foarte încântat că o asemenea încredere a fost învestită în mine”, a declarat dirijorul Vladimir Jurowski

“Îmi doresc să dezvolt cât mai mult oportunitatea de a interpreta alături de artiști români – precum muzicienii din Filarmonica George Enescu, de a pune în valoare compozitori români – cred că este în tradiția a ceea ce a realizat George Enescu. Pentru ediția 2017, am contribuit la dezvoltarea seriei Work-shop – Muzica Secolului 21, consider că Festivalul Enescu trebuie să fie printre primele care să aducă muzică contemporană în programul său. O orchestră care am dorit să fie invitată în festival este Filarmonica din Cehia, căci cred că tradiția muzicii est-europene ar trebui să fie adusă împreună cu tradiția vestică. Este extraordinar că există acest festival în mijlocul Europei și mai ales în aceste momente când conflictele politice și religioase dezbină lumea. Unul dintre lucrurile care ne poate aduce împreună este muzica clasică – căci muzica nu are nevoie de traducere sau de o dovadă de credință“, a mai spus noul director artistic al Festivalului Enescu.

Vladimir Jurowski este în prezent dirijor principal și artistic advisor al uneia dintre cele mai cunoscute orchestre britanice din lume, London Philharmonic Orchestra, și director artistic al State Academic Orchestra of Russia “Evgeny Svetlanov”. Deține, de asemenea, titlul de Principal Artist al Orchestra of the Age of Enlightenment. Începând cu anul 2017, Vladimir Jurowski va deveni  director artistic și dirijor principal al Berlin Radio Symphony Orchestra (Rundfunk Sinfonie-Orchester Berlin).

Vladimir Jurowski a fost director muzical al Festivalului de la Glyndebourne, precum și dirijor principal invitat al Russian National Orchestra din 2005 până în 2009. A fost, de asemenea, first kapellmeister al  Komische Oper Berlin între 1997 și 2000 și dirijor principal invitat al Teatro Communale di Bologna între anii 2000 și 2003.

Încă din anul 2005, odată cu prima venire a London Philharmonic Orchestra la București în cadrul Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski s-a implicat în valorizarea și susținerea muzicii compozitorului român George Enescu. După ce a prezentat Simfonia a III-a de George Enescu alături de London Philharmonic Orchestra în ediția din 2013 a Festivalului Internațional George Enescu, Vladimir Jurowski a dirijat în premieră londoneză la începutul lunii februarie a acestui an, în prezența unui public de peste 2.500 de persoane, opusul enescian și pe scena Royal Festival Hall (Londra), incluzând astfel creaţia enesciană în repertoriul internaţional al prestigioasei orchestre britanice. Vladimir Jurowski pregăteşte opera „Oedipe” de George Enescu pentru deschiderea ediției din 2017 a Festivalului Enescu, interpretare pe care, de asemenea, urmează să o prezinte la Royal Festivall Hall din Londra.   

Comentarii

  • ALBAKER

    18 septembrie 2017 10:02

    BUNA ZIUA OAMENILOR MEI SAU LASI ROMANIATESTAMENTUL CUM SUNT UN UN DE ÎMPRUMUT PENTRU CUMPARAREA UNEI CASE DIN UN COMPANIA DE ÎMPRUMUT REAL ȘI GENERAL A SOLICITAT firma de împrumut Albaker. Eu sunt foarte fericit astăzi și Dumnezeu să-i eliberezi pe JOSE LUIS COMPANIA DE ÎMPRUMUT..Numele meu este Abdullah Sunt din orașul Iași Am căutat o adevărată companie de împrumut pentru ultimele 5 luni, să cumpăr o casătot ce am primit a fost o grămadă de escrocherii care m-au făcut să am încredere în ei și la sfârșitDe-a lungul zilei mi-au luat banii fără să dea nimic în schimb, totulsperanța mea a fost pierdută, am confuz și frustrat, nu am vrut niciodată să am nimic de-a face cu companii de împrumut pe internet, așa că am mers să împrumut niște bani dintr-unprietena, în vamă aici tot ce sa întâmplat și mi-a spus că mă poate ajutaEa știe o companie de împrumut care mă poate ajuta cu orice împrumutnevoie de mine cu o rată a dobânzii foarte scăzută de 2, că tocmai a primitîmprumut de la ei, ea ma indrumat cu privire la modul de a aplica pentru împrumut, i-am făcutasa cum mi-a spus, am aplicat cu ei pe Email albakerloanfirmgmail.com nu am crezut niciodata dar am incercat si pe minecea mai mare surpriză am primit împrumutul în 24 de ore, nu puteam să cred,Sunt fericit și bogat din nou și îi mulțumesc lui Dumnezeu că acest împrumutCompaniile de genul asta există în continuare în legătură cu aceste înșelătorii în toate locurile,vă rugăm să vă sfătuim pe toți cei care au nevoie de împrumut pentru a mergealbakerloanfirmgmail.com nu vă vor da niciodată o greșeală șiViata ta se va schimba ca a mea. Ajungeti sa contactati albakerloanfirmgmail.com astazi si sa obtineti imprumutul de la ei, va multumim firmei de credite Albaker pentru oferta lor de credit autentica.În cazul în care Albaker este o firmă din lume, există un mare număr de întreprinderi care se confruntă cu stres.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design