7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUn muzeu din America oferă o recompensă de 10 milioane de dolari...

Un muzeu din America oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru recuperarea unor picturi furate în anul 1990

Recompensa pentru recuperarea unor picturi ale unor artiști olandezi și francezi, furate în urmă cu aproape 30 de ani de la un muzeu din Boston, a fost dublată, ajungând la 10 milioane de dolari, relatează joi DPA citată de Agerpres.

Muzeul Isabella Stewart Gardner a anunțat creșterea recompensei pentru informații care pot duce la recuperarea picturilor, care au fost sustrase în urma unui jaf din martie 1990. Actuala recompensă expiră la 31 decembrie.

Printre cele 13 lucrări furate sunt opere de Rembrandt, Vermeer, Manet și Degas. Valoarea lor estimată este de peste 500 de milioane de dolari, ceea ce îl transformă în cel mai mare furt de artă din istoria SUA, potrivit muzeului.

O purtătoare de cuvânt a muzeului a spus că nu poate comenta asupra investigației, dar a afirmat că decizia de a dubla recompensa nu are legătură cu activități curente.

"Ne dorim picturile înapoi și vrem să trimitem un mesaj puternic că suntem hotărâți", a precizat purtătoarea de cuvânt într-un email către DPA. Termenul limită pentru plata recompensei trimite un semnal că există "o urgență" în recuperarea operelor de artă furate, a adăugat ea.

Capodoperele furate sunt în general recuperate fie curând după furt, fie o generație mai târziu, notează DPA.

Picturile au fost furate de doi hoți îmbrăcați în polițiști care au pătruns în muzeu și au imobilizat personalul de securitate.

În 2013 FBI-ul i-a identificat pe hoți ca fiind membri ai unei organizații criminale care opera în nord-estul SUA. Anchetatorii au realizat progrese în timpul scurs de atunci, dar nu au reușit să opereze arestări.

Muzeul a mai crescut o dată recompensa în 1997, când aceasta a fost ridicată de la un milion la 5 milioane de dolari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă