19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSâmbătă seară se anunță Premiile Platino 2017, ale cinematografiei ibero-americane. Cine sunt...

Sâmbătă seară se anunță Premiile Platino 2017, ale cinematografiei ibero-americane. Cine sunt favoriții

Cinematografia ibero-americană este celebrată, sâmbătă seară, în cadrul celei de-a IV-a ediții a galei Premiilor Platino de la Madrid, informează agenția EFE citată de Agerpres.

La eveniment vor fi prezente personalități de prestigiu ale filmului precum regizorii Pedro Almodóvar, Pablo Larraín și Juan Antonio Bayona sau actori ca Juana Acosta, Luis Gnecco și Emma Suárez.

În cadrul acestei ediții ajunsă la numărul patru al Premiilor Platino, care vor fi înmânate la Caja Mágica din Madrid, optează la premiul pentru cel mai bun film ibero-american de ficțiune pelicula chiliană 'Neruda' — cu cinci nominalizări — filmele spaniole 'Julieta' și 'El hombre de las mil caras', cel argentinian 'El ciudadano ilustre', cu patru nominalizări și cel brazilian 'Aquarius', cu trei nominalizări.

Este o gală la care este așteptat cu mare interes și filmul cu cele mai multe nominalizări 'Un monstruo viene a verme' (A monster calls) al lui Bayona, cu șapte nominalizări, și actorul american de origine mexicană Edward James Olmos, care va primi premiul Platino de Onoare pentru întreaga carieră.

Printre prezențele așteptate la gala care va începe la ora locală 22:00 și-au confirmat participarea majoritatea realizatorilor nominalizați la premiul pentru cea mai bună regie: Almodóvar ('Julieta'), Bayona ('Un monstruo viene a verme'), Larraín ('Neruda') și argentinienii Gastón Duprat și Mariano Cohn pentru 'El ciudadano ilustre'.

Vor fi prezente și candidatele la cea mai bună interpretare feminină: actrița spaniolă Emma Suárez, columbiencele Angie Cepeda și Juana Acosta, brazilianca Sonia Braga și uruguayana Natalia Oreiro, care va fi și cea care va prezenta gala, în compania comicului spaniol Carlos Latre.

La categoria cea mai bună interpretare masculină candidează actorii chilieni Luis Gnecco ('Neruda') și Alfredo Castro ('Desde allá'), argentinianul Oscar Martínez ('El ciudadano ilustre') și spaniolul Eduard Fernández ('El hombre de las mil caras').

Printre cei care vor înmâna premiile se numără artiști de renume, precum John Leguizamo, ambasador al cinematografiei columbiene la nivel internațional, sau actrițele chiliană Antonia Zegers, argentiniană Luisana Lopilato și cea spaniolă Rossy de Palma.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă