Portretele în foiță de aur ale lui Florin Salam și Adrian Minune, la Muzeul Ţăranului

de Alexandru Ion , 22 iunie 2014 - stire actualizata la ora 06:42, 23 iunie 2014
Portretele în foiță de aur ale lui Florin Salam și Adrian Minune, la Muzeul Ţăranului

Portretele maneliștilor Florin Salam şi Adrian Minune, realizate în ulei pe pânză şi decorate cu foiţă de aur, vor fi prezentate într-o expoziţie care va fi vernisată la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală. Evenimentul va avea loc pe 2 iulie și va cuprinde, pe lângă aceste tabloruri, la MȚR vor fi expuse mai multe portrete, printre care se numără și cel al lui Goran Bregović, informează Mediafax.

Expoziţia, care aparţine artistului George Vasilescu, va fi prezentată la Muzeul Naţional al Ţăranului Român până pe 8 iulie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al instituţiei muzeale, Virgil Ştefan Niţulescu.

Printre tablourile care vor fi expuse se află portrete ale cântăreţilor Goran Bregović, Florin Salam şi Adrian Minune, potrivit paginii de Facebook a artistului George Vasilescu.

Întrebat fiind dacă nu se teme că această expoziţie va aduce un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi va atrage un val de critici din partea celor care nu îi agreează pe interpreţii portretizaţi, Niţulescu a declarat că "această expoziţie are un caracter ironic la adresa celor portretizaţi acolo. Este o expoziţe a unui artist care are o privire ironică asupra acestei lumi. Nu este o expoziţie care să-i glorifice, dimpotrivă", mai scrie Mediafax.

Tablourile au o dimensiune de 150x150 de centimetri, sunt realizate în ulei pe pânză, cu foiţă de aur, potrivit informaţiilor de pe pagina de Facebook a artistului. Artistul de etnie romă George Vasilescu s-a născut în 1984, la Ploieşti.

Comentarii

 • raul marius

  23 iunie 2014 16:23

  firar mama voastra a ******** de psd-isti pontisti,iliescienisti si alte jivinii,chiar vreti sa SPURCATI locurile sfinte ale cinstitului si credinciosului TARAN ROMAN ??? Rusine sa va fie ,neam de napirca !!!

  raspunde comentariului
 • sfsdsdggs

  23 iunie 2014 14:24

  deci agresiunile impotriva MTR continua

  raspunde comentariului
 • roman

  23 iunie 2014 8:05

  ce tampenie!păi atunci mutati muzeul satului pe mosia lui Bekali si in palatul lui ca si ala are peretii si mobilierul impodobit cu foițe de aur desigur platite din leafa ciobanului.! bah!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design