Poliția a ridicat obiecte de artă oferite la licitație

de Mihai Diac , 26 februarie 2016 - stire actualizata la ora 21:55, 26 februarie 2016
Foto: Arhivă

Poliţiştii care au efectuat joi percheziţii la casa de licitaţii Artmark au ridicat mai multe obiecte, printre care unele propuse pentru clasare la Ministerul Culturii, se arată într-un comunicat remis Agerpres

Casa de licitaţii precizează că atât custodia, cât şi consignarea obiectelor pentru organizarea unei licitaţii dedicate istoriei Daciei s-au făcut în baza unor contracte scrise, iar experţii au propus clasarea unora dintre acestea. De asemenea, reprezentanţii Artmark menţionează că au fost depuse la Poliţie adrese prin care s-au cerut date legate de aceste obiecte. 

"Adeverim faptul că în cursul zilei de ieri, într-o acţiune de percheziţie domiciliară, unităţi diverse de Poliţie au sechestrat şi ridicat toate artefactele cu privire la care am propus Ministerului Culturii clasarea. (...) Din nefericire însă, în cadrul aceleiaşi acţiuni, au fost indisponibilizate şi toate celelalte obiecte de artă şi de colecţie găsite depozitate la sediu (mii de tablouri, sculpturi, cărţi, artă decorativă etc)", precizează sursa citată. 

Artmark arată că, potrivit planificării agendei de expoziţii şi licitaţii 2016, comunicate public cu circa un an înainte, prin afişare pe website şi menţionare în cataloagele de licitaţie, a dorit să organizeze un eveniment dedicat istoriei Daciei. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design