12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO româncă în semifinala Concursului Enescu 2014 la secțiunea Pian

O româncă în semifinala Concursului Enescu 2014 la secțiunea Pian

Românca Adela Liculescu s-a calificat, alături de alți 5 candidați, în semifinala secțiunii Pian a Concursului Internațional "George Enescu".

Potrivit Mediafax, etapa a II-a a Concursului Internațional "George Enescu" la secțiunea Pian s-a desfășurat duminică şi luni, la Universitatea Națională de Muzică din București.

Juriul de specialitate a decis, luni, concurenţii calificaţi pentru semifinala concursului. Juriul secțiunii Pian este format din Jean-Claude Pennetier (preşedinte), Rolf-Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Wolfgang Manz, Andrey Pisarev și Alan Weiss, informează organizatorii evenimentului.

Semifinala secțiunii Pian a Concursului Enescu 2014 se va desfăşura miercuri, iar finala concursului – concertul cu orchestra – se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 19.00, la Ateneul Român. Ceilalți candidați calificați sunt Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia) și Woogil Park (Coreea de Sud).

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, la ambele evenimente, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză. De asemenea, 100 de locuri în aer liber sunt disponibile pentru public în faţa Ateneului Român, unde semifinala și finala Concursului Enescu vor fi transmise live. Totodată, transmisii live vor fi pe site-ul www.festivalenescu.ro și pe TVR HD, mi scrie Mediafax.

Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni – în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă