Muzeele din Germania fac eforturi să recupereze operele de artă confiscate în perioada nazistă. Legea care permitea naziștilor să le confiște n-a fost încă abrogată

de Mihai Diac , 13 iulie 2017 - stire actualizata la ora 16:49, 13 iulie 2017
Foto: Arhivă

Muzeele germane se luptă încă să răscumpere sau să recupereze operele de artă confiscate de naziști și expuse în așa numita-expoziție de "artă degenerată", deschisă în urmă cu 80 de ani la München, au indicat joi oficiali pentru DPA, informează Agerpres.

Peste 600 de lucrări de artă aparținând unor artiști moderni precum Kandinsky, Nolde și Kirchner, jefuite de naziști din muzee și colecții din Germania, au fost incluse în respectiva expoziție, care și-a deschis porțile pe 19 iulie 1937.

Operele de artă au fost confiscate deoarece nu se conformau gusturilor lui Hitler, care dorea celebrarea mândriei de a fi german.

Obstacolele legale și prețurile extrem de ridicate, în cele mai multe cazuri, au împiedicat muzeele să recupereze operele de artă, împrăștiate în prezent prin toată lumea.

Prețul operelor de artă azi face "aproape imposibilă" recuperarea acestora, a declarat Antje Birthhelmer, de la Muzeul Von der Heydt din orașul Wuppertal, vestul Germaniei, de unde naziștii au confiscat circa 500 de lucrări din muzee.

La problemele întâmpinate de muzee în recuperarea operelor de artă se adaugă o lege care datează din timpul celui Treilea Reich, din 1938, care permitea naziștilor să confiște opere de artă și care se aplică și azi, deoarece nu a fost abrogată nici de aliați, nici de guvernul german de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Comentarii

  • leone

    13 iulie 2017 17:44

    -MANIFEST-ROMANI!CEASUL LIBERTATII NOASTRE A SOSIT!ALATURI DE INCERCATUL POPOR AMERICAN INSARACIT SI EXPLUATAT DE SOROSI IN FURTUL STATULUI DE DREPT SI FORMAREA STATULUI PARALEL, A SOSIT VREMEA!AJUNGE!SA NE ELIBERAM DE STATUL PARALEL MANIFESTATI LA DNA!LIBERTATE-DREPTATE-PROSPERITATE-citeste si nu arunca-da mai departe-

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design