Metropolis și Unteatru. Oana Pellea, în două spectacole îndrăgite

de Maria Capelos , 09 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 12:22, 09 ianuarie 2017
Metropolis și Unteatru. Oana Pellea, în două spectacole îndrăgite

Azi, de la ora 19.30, îi puteți vedea pe doi dintre cei mai îndrăgiți actori români, Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu, la Sala Amfiteatru a Teatrului Metropolis, în spectacolul “Mă tot duc”, adaptare după William Shakespeare, Marc Dore.

Doi clovni care spun o poveste de ceartă și împăcare, de iubire sau de renunțare, un spectacol în care cei doi protagoniști reușesc din plin să implice emoțional spectatorii. Pe Oana Pellea o mai puteți vedea la aceeași sală a Teatrului Metropolis și marți, 10 ianuarie, într-un spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani, “Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”, de Paul Zindel, în regia Marianei Cămărășan. Din distribuție mai fac parte Alexandrina Halic, Florina Gleznea și Cristina Casian. Spusă cu umor negru, povestea este o lecție nedidactică despre suferință și uitarea pe care aceasta o aduce, uitarea aceea în care nimic nu mai e posibil, nimic nu mai este ca înainte. 

Miercuri, 11 ianuarie, de la ora 20, la Unteatru puteți vedea în premieră spectacolul “Lumea dinăuntru”, de John Elsom, în regia Catincăi Drăgănescu și interpretarea Valentinei Zaharia.

“În urmă cu trei ani am terminat de scris o serie de 10 povestiri despre experiențele stranii și iraționale care ne transformă viața. Le-am oferit actriței Valentina Zaharia, cu speranța că-i vor plăcea și că va dori să facă din ele un spectacol-lectură în limba română și engleză. Ea a ales să lucreze cu dramaturga și regizoarea Catinca Dragănescu, pentru a transforma într-un spectacol unitar, spre uimirea și încântarea mea, două dintre povestiri: War Effort și Worship. Dar acestea erau două povești foarte diferite, una despre viața unui băiețel în vreme de război și cea de-a doua despre un bărbat paralizat pe patul de spital. Primul personaj era optimist, pe când cel de-al doilea, plin de amărăciune și deziluzionat. Valentina și Catin-ca au înțeles că acestea sunt stări de spirit prin care trecem cu toții, indiferent de vârstă, circumstanțele de viață și sex. În versiunea lor, copilul, acum fetița, se desprinde ca o amintire din corpul imobil al femeii bolnave. Spectacolul «Lumea dinăuntru/World Within» de la Teatrul UNTEATRU este magic, iar interpretarea adaugă o nouă dimensiune operei originale. L-am urmărit într-o stare de transă, profund mișcat și mândru că artiști atât de talentați au răspuns invitației mele. Aștept cu nerăbdare să revăd spectacolul și în limba engleză, la Londra și Edinburgh“, spune John Elsom, scriitor, fondator al Bush Theater din Londra și președinte onorific al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru.  

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design