8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO surprinzătoare: Cum văd artiştii propagandişti nord-coreeni viitorul Chinei

FOTO surprinzătoare: Cum văd artiştii propagandişti nord-coreeni viitorul Chinei

Doi britanici care locuiesc la Beijing i-au rugat pe câţiva artişti de propagandă din capitala Coreei de Nord să-i ajute să creeze, într-o serie de postere, imaginea ideală a Chinei socialiste.

Proiectul s-a numit „The Beautiful Future” şi a fost prezentat în cadrul unei galerii de artă organizată la Beijing, conform Business Insider.

Nick Bonner, din cadrul agenţiei de turism Koryo Tours, şi Dominic Johnson-Hill, din cadrul companiei producătoare de tricouri creative Plastered 8, locuiesc în China de 20 de ani şi au vrut să arate lumii cum ar fi arătat socialismul ideal, îmbibat de caracteristicile Chinei.

„Nord-coreenii sunt specialişti în a transmite un mesaj fără sloganuri”, a declarat Nick Bonner pentru The Guardian. „Vrem să arătăm cum ar fi putut arăta China contemporană, dacă ar fi continuat să se ghideze după ideologia Maoistă”.

În opinia jurnalistului Matt Schiavenza din cadrul publicaţiei The Atlantic, „fascinant în privinţa imaginilor nu este ceea ce transmit ele despre China, ci ceea ce transmit despre Coreea de Nord şi despre modul în care nord-coreenii îi privesc pe chinezi”.

Din galeria foto de mai sus veţi afla cum îi privesc artiştii de propagandă nord-coreeni pe chinezi. Imaginile ne-ar putea aduce aminte de perioada comunistă din România.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna octombrie:

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă