20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinivacanța de 1 Mai. Peste 700 de polițiști și jandarmi detașați pe...

Minivacanța de 1 Mai. Peste 700 de polițiști și jandarmi detașați pe litoral

Peste 700 de polițiști și jandarmi vor asigura, în perioada 30 aprilie – 5 mai, siguranţa publică în stațiunile de pe litoral, unde se preconizează că vor ajunge peste 30.000 de turiști, iar peste 15 aparate radar vor fi amplasate în aceste zile pe principalele artere din județul Constanţa, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, în toate structurile de poliție au fost formate echipe pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zonele de responsabilitate, dar şi rezerve de intervenţie care vor fi activate la nevoie, peste 400 de poliţişti urmând să acţioneze zilnic, în colaborare cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

"În localităţile şi în staţiunile turistice au fost făcute demersuri de redimensionare a dispozitivelor de siguranţă publică, în care vor fi angrenate şi alte efective cu atribuții pe linie de ordine publică. În aceste zone se va acorda o atenţie sporită locurilor cu afluenţă mare de public, unde urmează să se desfăşoare activităţi culturale, sportive și de agrement", afirmă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanța, Carmen Șerbănescu, precizând că în aceste zile vor fi permanent monitorizate discotecile, cluburile și barurile, dar și hipermarketurile, băncile și societăţi comerciale, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

Totodată, se va acţiona în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a traficului şi consumului de droguri, a prostituţiei, proxenetismului și identificarea persoanelor urmărite, mai spune sursa citată.

Totodată, pe principalele drumuri naţionale din judeţ vor fi amplasate peste 15 autospeciale de poliţie cu aparate radar, în sprijinul polițiștilor rutieri constănțeni fiind angrenați și șase poliţişti cu șase motociclete de la Brigada Poliţiei Rutiere București.

De asemenea, peste 300 de jandarmi vor fi în misiune în staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Limanu, 2 Mai şi Vama Veche.

Cele mai citite

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...

Florin Tănase, surprins de rezultatul cu RFS: „Nu mă așteptam la un scor așa mare, dar e meritat”

FCSB a obținut o victorie clară cu 4-1 în fața letonilor de la RFS, în primul meci din faza grupelor Europa League, o performanță...
Ultima oră
Pe aceeași temă