5.1 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Şapte opinii despre leadership

Şapte opinii despre leadership

AIESEC Bucureşti a invitat studenţii să participe la conferinţa Leadership Talks pentru a descoperi poveştile de succes ale unor reprezentanţi cheie din mediul business, sport sau cultură.

Astfel, evenimentul ajuns la cea de-a patra ediţie i-a inspirat şi motivat pe tinerii participanţi să aducă o schimbare pozitivă în societatea de astăzi, dezvoltându-le potenţialul de leadership. În urma ediţiei de anul acesta, vă vom prezenta şapte opinii despre leadership susţinute de o parte din invitaţii Leadership Talks, în perioada 1-4 noiembrie.

„În viaţă orice este posibil”

Christos Karabelas, specialist al departamentului de resurse umane în cadrul Ericsson România şi Moldova, a subliniat ideea că în viaţă orice este posibil dacă acţionăm din solidaritate şi renunţăm la ego. Pe de altă parte, devotamentul şi curiozitatea de a învăţa mai mult reprezintă punctele cheie ale unei performanţe. De asemenea, Karabelas a precizat că unui lider  îi sunt esenţiale gândirea strategică, inovaţia, integritatea, devotamentul şi adaptabilitatea.

„Suntem copiii viselor noastre”

Traian Brumă, antreprenor şi fondator CROS, a subliniat faptul că în încercarea de a depăşi obstacolele şi de a îndrepta lucrurile către o direcţie mai bună sunt necesare două elemente: acţiunea propriu-zisă şi asumarea riscurilor.

„Care este esenţa fericirii? Libertatea de a alege ce vrei să faci cu adevărat în viaţă!”

În calitate de antreprenor şi om de afaceri, Vlad Stan a punctat importanţa de a fi liber în alegeri pentru a obţine profit la nivel individual. Discuţia a plecat de la premisa că inovaţia în afaceri reprezintă motorul oricărei performanţe cu o singură condiţie: aceea de a acţiona independent. „A fi personajul principal pe scena vieţii tale nu este o opţiune, ci o cerinţă pentru a realiza lucruri cu adevărat mari. Acţiunea este elementul esenţial într-o poziţie de leadership, pentru că se corelează cu alte două puncte la fel de importante: angajamentul şi productivitatea”, a susţinut Stan.

„Liderii îşi recunosc greşelile”

Luminiţa Oprea, autoare a două cărţi de CSR, a susţinut faptul că leadership-ul este corelat cu responsabilitatea socială. Ea a precizat că adevăraţii lideri îşi recunosc greşelile şi învaţă din ele, iar, mai mult decât atât, ei sunt capabili să îşi menţină credinţa şi încrederea. 

„Nu avem o cale ­predeterminată”

Având o experienţă de peste 23 ani în televiziune, Dana Rogoz a vorbit despre ascensiunea profesională. „Nu avem o cale predeterminată. La loteria profesională, orice este posibil, indiferent de planurile pe care ţi le faci”, a spus Rogoz. Actriţa a mai mărturisit reperele în constituirea carierei: echilibrul emoţional, intuiţia, perseverenţa şi organizarea sistematică.

„Ceea ce îmi place cel mai mult? Evoluţia”

Discursul Mihaelei Rădulescu s-a axat pe importanţa alegerilor personale şi pe necesitatea de a învăţa, depăşind superficialitatea. Punctul-cheie l-a constituit imboldul de a căuta experienţe noi pentru a ne alimenta visele şi pentru a ne găsi pe noi înşine: „Orice alegeţi să faceţi este important şi valoros, dar cu condiţia să ajungi la visul iniţial. Să trăieşti în visul tău, să fie suficient de mare pentru a te cuprinde”. 

„Nu există o axiomă, ci doar ipoteze”

Monica Tatoiu a vorbit în faţa studenţilor despre valorile actuale şi despre nevoia de a avea un spirit autodidact şi o gândire critică pentru a evolua atât în plan profesional, cât şi personal. Ideea fundamentală a discuţiei s-a bazat pe luciditatea în acţiune şi pe urmarea cu stricteţe a priorităţilor pentru atingerea scopurilor. Mai mult, Tatoiu crede că cel mai important este să evităm imitaţia şi uniformitatea, să încercam să fim diferiţi. 

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Siria: Drumul lung spre reconstrucție economică și stabilitate

După 14 ani de război civil și incursiuni militare externe, economia Siriei este în ruină, cu o contracție estimată la 85%. Țara, unde infrastructura...

Construcția noului stadion Dinamo amânată. CNI anunță noul termen pentru evaluarea licitației

Proiectul mult așteptat al noii arene Dinamo întâmpină noi întârzieri, după ce Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat decalarea termenului pentru evaluarea financiară...

Dobânda fixă: Scutul împotriva imprevizibilității economice

Un credit cu dobândă fixă elimină incertitudinile asociate fluctuațiilor pieței, spun analiștii financiari Dobânda fixă la un credit ipotecar nu este doar un instrument financiar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă