AIESEC Bucureşti a invitat studenţii să participe la conferinţa Leadership Talks pentru a descoperi poveştile de succes ale unor reprezentanţi cheie din mediul business, sport sau cultură.
Astfel, evenimentul ajuns la cea de-a patra ediţie i-a inspirat şi motivat pe tinerii participanţi să aducă o schimbare pozitivă în societatea de astăzi, dezvoltându-le potenţialul de leadership. În urma ediţiei de anul acesta, vă vom prezenta şapte opinii despre leadership susţinute de o parte din invitaţii Leadership Talks, în perioada 1-4 noiembrie.
„În viaţă orice este posibil”
Christos Karabelas, specialist al departamentului de resurse umane în cadrul Ericsson România şi Moldova, a subliniat ideea că în viaţă orice este posibil dacă acţionăm din solidaritate şi renunţăm la ego. Pe de altă parte, devotamentul şi curiozitatea de a învăţa mai mult reprezintă punctele cheie ale unei performanţe. De asemenea, Karabelas a precizat că unui lider îi sunt esenţiale gândirea strategică, inovaţia, integritatea, devotamentul şi adaptabilitatea.
„Suntem copiii viselor noastre”
Traian Brumă, antreprenor şi fondator CROS, a subliniat faptul că în încercarea de a depăşi obstacolele şi de a îndrepta lucrurile către o direcţie mai bună sunt necesare două elemente: acţiunea propriu-zisă şi asumarea riscurilor.
„Care este esenţa fericirii? Libertatea de a alege ce vrei să faci cu adevărat în viaţă!”
În calitate de antreprenor şi om de afaceri, Vlad Stan a punctat importanţa de a fi liber în alegeri pentru a obţine profit la nivel individual. Discuţia a plecat de la premisa că inovaţia în afaceri reprezintă motorul oricărei performanţe cu o singură condiţie: aceea de a acţiona independent. „A fi personajul principal pe scena vieţii tale nu este o opţiune, ci o cerinţă pentru a realiza lucruri cu adevărat mari. Acţiunea este elementul esenţial într-o poziţie de leadership, pentru că se corelează cu alte două puncte la fel de importante: angajamentul şi productivitatea”, a susţinut Stan.
„Liderii îşi recunosc greşelile”
Luminiţa Oprea, autoare a două cărţi de CSR, a susţinut faptul că leadership-ul este corelat cu responsabilitatea socială. Ea a precizat că adevăraţii lideri îşi recunosc greşelile şi învaţă din ele, iar, mai mult decât atât, ei sunt capabili să îşi menţină credinţa şi încrederea.
„Nu avem o cale predeterminată”
Având o experienţă de peste 23 ani în televiziune, Dana Rogoz a vorbit despre ascensiunea profesională. „Nu avem o cale predeterminată. La loteria profesională, orice este posibil, indiferent de planurile pe care ţi le faci”, a spus Rogoz. Actriţa a mai mărturisit reperele în constituirea carierei: echilibrul emoţional, intuiţia, perseverenţa şi organizarea sistematică.
„Ceea ce îmi place cel mai mult? Evoluţia”
Discursul Mihaelei Rădulescu s-a axat pe importanţa alegerilor personale şi pe necesitatea de a învăţa, depăşind superficialitatea. Punctul-cheie l-a constituit imboldul de a căuta experienţe noi pentru a ne alimenta visele şi pentru a ne găsi pe noi înşine: „Orice alegeţi să faceţi este important şi valoros, dar cu condiţia să ajungi la visul iniţial. Să trăieşti în visul tău, să fie suficient de mare pentru a te cuprinde”.
„Nu există o axiomă, ci doar ipoteze”
Monica Tatoiu a vorbit în faţa studenţilor despre valorile actuale şi despre nevoia de a avea un spirit autodidact şi o gândire critică pentru a evolua atât în plan profesional, cât şi personal. Ideea fundamentală a discuţiei s-a bazat pe luciditatea în acţiune şi pe urmarea cu stricteţe a priorităţilor pentru atingerea scopurilor. Mai mult, Tatoiu crede că cel mai important este să evităm imitaţia şi uniformitatea, să încercam să fim diferiţi.