4.5 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăAlegeri 2016De ce nu eşti angajat (II)

De ce nu eşti angajat (II)

Aşa cum vă spuneam în articolul de săptămâna trecută, există o serie de aspecte care intervin pe parcursul procesului de selecţie între candidat şi postul dorit. Iată o nouă serie detaliată a acestor motive.

CV-UL NU ESTE POTRIVIT CU JOBUL

În cadrul CV-ului, pe lângă partea de date de contact, studii, experienţă profesională, este important să apară trecute competenţele şi abilităţile candidatului, acestea fiind elemente ce fac diferenţa în faţa unui angajator. De asemenea, sunt binevenite în CV realizările sau proiectele mai deosebite în care a fost implicat candidatul, pentru că acestea denotă performanţe crescute la locul de muncă şi motivaţie. Este recomandat ca CV-ul să fie personalizat în funcţie de postul şi compania pentru care candidatul aplică.

LIPSA PREGĂTIRII PENTRU INTERVIU

Este important ca înaintea prezentării la interviu candidatul să se documenteze temeinic despre compania angajatoare, să acceseze site-ul ­acesteia, să adune informaţii din piaţa muncii despre reputaţia acestui angajator şi să înţeleagă business-ul dezvoltat de companie în plan local.

PRESTAŢIA SLABĂ DIN CADRUL INTERVIULUI

Comportamente precum neaderarea la normele companiei în care a fost angajat, disensiuni puternice la nivel de echipă, prezentarea fostului şef direct în termeni nefavorabili extremi sau acceptarea continuării activităţii într-o companie care nu se potriveşte ca valori sau structură cu ceea ce declară candidatul duc de obicei interviul într-o direcţie nefavorabilă, răspunsul angajatorului fiind deseori negativ.

ŢINUTA INADECVATĂ

Imaginea de ansamblu transmisă de către candidat este completată şi de ţinuta adoptată pentru interviul respectiv, ţinută care trebuie să fie în conformitate cu postul vizat. Aspectul îngrijit şi ordonat completează într-un mod pozitiv experienţa profesională şi abilităţile candidatului.

REFERINŢE SLABE

Solicitarea referinţelor de la candidaţi este unul dintre ultimii paşi parcurşi de către angajator în procesul de selecţie şi presupune contactarea a una sau două companii unde a lucrat candidatul pentru a le solicita o opinie despre modul în care se desfăşura activitatea la locul de muncă. Referinţele sunt cerute conform unei grile de întrebări adresate fostului angajator.

Cele mai citite

Percheziții în Argeș în două cazuri de antisemitism și instigare publică

Polițiștii din Argeș au efectuat percheziții domiciliare în două cazuri distincte ce implică acuzații de antisemitism și instigare publică, conform unui comunicat oficial. În primul...

Republica Moldova: Guvernul Recean rămâne în funcție, după ce moțiunea de cenzură a eșuat

Moțiunea de cenzură înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Guvernului condus de premierul Dorin Recean a fost respinsă în Parlamentul Republicii Moldova. Doar 18...

Cum vă puteți recupera zilele de concediu neefectuate în 2024

La final de an, mulți angajați își fac bilanțul concediilor și descoperă că nu au reușit să utilizeze toate zilele de odihnă disponibile. Pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă