3.9 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăAlegeri 2016De ce nu eşti angajat (I)

De ce nu eşti angajat (I)

Cu o rată a şomajului în creştere în România, din ce în ce mai multe persoane se văd în situaţia de a aplica pentru joburi şi de a participa la interviuri de angajare. Paradoxal, deşi numărul de aplicaţii pentru un job poate să ajungă şi la 700-800, puţini candidaţi sunt chemaţi la interviu sau chiar angajaţi. Iată în continuare câteva motive aparent simple din cauza cărora candidaţii sunt respinşi în urma interviului de angajare.

SUPRACALIFICARE

Supracalificarea presupune un nivel de experienţă cam de 7-8 ani într-un domeniu specific, interval care duce la formarea unui parcurs profesional bogat, dar şi la aşteptări salariale crescute ale candidatului, deci costuri în plus pentru companie.

NEPOTRIVIREA CV-ULUI CU JOBUL

Angajatorii se confruntă în acest moment cu un exces de aplicaţii pentru posturi, ajungându-se la sute de aplicanţi pentru un anunţ, însă sub 30% din aceste CV-uri sunt eligibile.

SUBCALIFICARE

Cerinţele menţionate de către angajator în anunţul de angajare care vizează partea de experienţă profesională, studii şi abilităţi ale candidatului ideal sunt tratate cu superficialitate de către candidaţi, ei aplicând astfel pentru post chiar dacă experienţa profesională acumulată nu este încă la nivelul dorit.

LIPSA ABILITĂŢILOR

Abilităţile reprezintă partea „soft” a candidatului, de la maniera în care acesta se prezintă şi reuşeşte să se facă plăcut, comunicarea, interrelaţionarea, spiritul de echipă, orientarea către rezultate, până la modul în care rezolvă probleme.

CONDIŢII PREA STRICTE PUSE DE CANDIDAT

Candidaţii ştiu foarte clar ceea ce îşi doresc de la viitorul angajator. Programul de muncă, nivelul salarial, indisponibilitatea de a efectua ore suplimentare, transportul până la sediul angajatorului, beneficiile, posibilităţile de promovare sunt doar câteva dintre condiţiile cerute de către candidaţi. Atunci când sunt exprimate în termeni prea stricţi, aceste condiţii denotă lipsă de flexibilitate, chiar o motivaţie slabă a candidatului pentru postul respectiv, compania ajungând astfel să se reorienteze către un candidat cu pretenţii mai scăzute.

(va urma)

Cele mai citite

Zborurile europene către China, mai lungi și mai costisitoare din cauza războiului din Ucraina

Zborurile între Europa și China au devenit mai lungi, mai scumpe și mai greu de găsit, pe măsură ce tot mai multe companii aeriene...

Telescopul spaţial James Webb, noi informații de neimaginat cu privire la univers

Oamenii de știință au obținut noi informații care confirmă o observație intrigantă, potrivit telescopului spațial James Webb: universul se extinde mult mai rapid decât...

Mugur Isărescu despre digitalizare: Traversăm o perioadă foarte diferită de ceea ce am trăit până acum

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vorbit despre schimbările aduse de digitalizare domeniului economic şi de noile provocări ale specialiştilor din domeniul financiar, cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă