10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCanicula face cea de-a cincea victimă: Un bărbat de 60 de ani...

Canicula face cea de-a cincea victimă: Un bărbat de 60 de ani s-a prăbușit în mijlocul străzii

Un bărbat de 67 de ani, din satul Călmăţui, Galaţi, a fost găsit mort pe uliţa satului în care locuia, informează luni Mediafax. El este cea de-a cincea victimă a caniculei la nivelul țării și a treia din județul Galați. 

Bărbatul a murit, cel mai probabil, din cauza caniculei, în condiţiile în care acesta avea numeroase arsuri solare pe piele. Poliţiştii din Galaţi au deschis luni o anchetă.

"Este vorba despre văcarul satului, a fost găsit pe o stradă din Călmăţui, a fost anunţată Poliţia. Probabil s-a întâmplat din cauza căldurii, avea arsuri solare şi credem noi că individul consumase alcool, lângă el am găsit o sticlă goală. Bărbatul avea 67 de ani, când a fost găsit era mort de câteva ore, probabil a murit după prânz când erau aproape 40 de grade Celsius", a anunţat, luni, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

Decesul din localitatea Călmăţui este cel de al treilea înregistrat în judeţul Galaţi de la apariţia valului de caniculă.

Un bărbat de 60 de ani a murit joi în oraşul Galaţi din cauza unui stop cardio respirator. Omul a murit la prânz, chiar în faţa blocului în care locuia. Un alt deces a fost înregistrat sâmbătă seara, fiind vorba de un bărbat de 50 de ani, găsit mort pe câmp.

În ultimele şase zile, Serviciul de Ambulanţă Galaţi a avut aproximativ 40 de cazuri de persoane leşinate pe stradă din cauza caniculei. Echipajele de la Salvare au avut misiuni atât în judeţ cât şi în oraş.

Trei oameni au murit, sâmbătă, din cauza caniculei, iar duminică, un bărbat din Vaslui a făcut infarct. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă